x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Demisii la varf in Prefectura

Demisii la varf in Prefectura

16 Apr 2004   •   00:00

Constanta a ramas fara subprefect, iar Timis fara prefect, detinatorii acestor functii anuntand ca demisioneaza deoarece vor candida la alegerile locale din iunie.

Suprefectul Constantei Nicolae Moga si-a dat demisia miercuri dupa-amiaza, la patru luni de la numirea sa in functie, pentru a putea candida in alegerile locale pentru un post de consilier judetean, informeaza Mediafax. El a declarat ca miercuri a sosit la Prefectura o radiograma transmisa de Guvern, in care se cere respectarea articolului 114 din Legea alegerilor locale 67/2004, conform careia prefectii si subprefectii nu pot candida si nu pot participa la actiunile din campania electorala decat in situatia in care demisioneaza cu 50 de zile inaintea alegerilor.

Si prefectul judetului Timis, Horia Ciocirlie, si-a anuntat demisia ieri demisia din functie tot pentru a respecta Legea 67/2004. El a fost desemnat candidat al PSD la Primaria Timisoara. „Mi-am dat demisia ieri la pranz (miercuri - n.r.), pentru a avea timp sa intre in sedinta de Guvern de astazi (joi - n.r.).Guvernul urmeaza sa decida daca ii va accepta demisia lui Horia Ciocirlie si cine il va inlocui pe acesta. Pana in prezent au fost facute trei propuneri: subprefectul Dorel Gitlan, secretarul general al Prefecturii, Alexandru Chirila, si seful Directiei Sanitar-Veterinare, Ciceronis Cumpanasoiu.

×
Subiecte în articol: observator