x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Denunţ penal pentru profanarea drapelului maghiar la România-Olanda

Denunţ penal pentru profanarea drapelului maghiar la România-Olanda

27 Mar 2013   •   20:28
Denunţ penal pentru profanarea drapelului maghiar la România-Olanda
Sursa foto: gsp.ro

UDMR a efectuat un denunţ penal la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, împotriva unui grup de suporteri ai echipei naţionale a României, care în timpul meciului de marţi, 26 martie de la Amsterdam, au afişat o inscripţie cu text discriminatoriu.

”În timpul meciului din preliminariile campionatului mondial, un grup de suporteri români, făcând referire la incendierea drapelului maghiar din 18 martie, la meciul dintre CFR Cluj şi Rapid, au afişat în tribune o inscripţie cu textul: ‚Acum, pentru o cârpă aprinsă îl vreţi arestat, după ce atâţia ani de zile, zâmbind aţi tolerat terorismul etnic al UDMR ca politică de stat’. Prin acest gest suporterii au profanat drapelul maghiar şi au instigat în mod deschis la ură naţională”, a declarat secretarul general al UDMR, Kovács Péter.

Secretarul general a relatat că fapta suporterilor contravine articolului nr. 2/54 din Regulamentul disciplinar adoptat de Federaţia Română de Fotbal, respectiv prevederilor art.317 din Codul Penal, aceasta se pedepseşte cu amendă sau chiar închisoare de la 6 luni la 3 ani. ”Pe lângă denunţul efectuat la procuratură, cu autor necunoscut, UDMR a adresat o cerere Federaţiei Române de Fotbal, prin care solicită conducerii acesteia, ca la fel precum în cazul evenimentului din 18 martie, să ancheteze cele întâmplate în timpul partidei România-Olanda, şi să adopte măsurile necesare” - a subliniat secretarul general al UDMR. Uniunea a anexat plângerii sale ca document probatoriu, fotografia publicată azi de cotidianul de sport gsp.ro.

Iată link-ul unde au fost publicate fotografii de la meci.
http://www.gsp.ro/fotbal/nationala/foto-suporterii-romani-solidari-cu-fanul-rapidist-imagini-cu-atmosfera-de-pe-amsterdam-arena-394527.html

×
Subiecte în articol: drapel maghiar