x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Deputaţii dezbat, de la ora 10:00, cererea DNA de arestare a deputatului PSD Ion Stan

Deputaţii dezbat, de la ora 10:00, cererea DNA de arestare a deputatului PSD Ion Stan

28 Noi 2012   •   08:46
Deputaţii dezbat, de la ora 10:00, cererea DNA de arestare a deputatului PSD Ion Stan
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

DNA a cerut marţi arestarea deputatului PSD Ion Stan, cercetat pentru trafic de influenţă, iar dacă Parlamentul va aproba cererea DNA, politicianul va fi dus în faţa Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, care la rândul său trebuie să decidă dacă Stan va fi cercetat în libertate sau în stare de arest preventiv.

Mai exact, Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor se va reuni astăzi, la ora 10.00, pentru a discuta cazul deputatului.

Stan a fost audiat de 3 ori până acum, în dosarul în care este acuzat că a luat bani pentru campanie, promiţând în schimb contracte cu statul.

Totodată, procurorii DNA îl cercetează pe Ion Stan şi pentru că ar fi primit, în perioada mai-iunie 2009, în mod indirect, în beneficiul PSD, produse pentru campania electorală în valoare de aproximativ 100.000 de euro.

Ion Stan candidează din partea USL pentru un nou mandat de deputat într-un colegiu din Dâmboviţa, la alegerile din 9 decembrie. Deocamdată, Stan a anunţat că nu are de gând să demisioneze din Parlament şi îşi va continua campania electorală.

Ponta: Stan are varianta demisiei, dar nu putem să-l obligăm

Preşedintele PSD Victor Ponta a declarat, ieri, că deputatul social-democrat Ion Stan are varianta de a demisiona din calitatea de deputat pentru a se pune la dispoziţia Justiţiei, aşa cum a procedat şi Alin Trăşculescu, el arătând, însă, că acesta nu poate fi obligat să recurgă la acest gest.

"Da, în mod sigur domnul Stan are această variantă (demisia, nr.) dar ştiţi foarte bine că nu-l putem obliga. Până la urmă demisia din Parlament , fie că e Parlamentul European sau Parlamentul românesc, nu poate fi impusă. Dacă domnia sa va dori să facă acest lucru, nu pot să vă spun, că nu am discutat", a spus Ponta.

×