x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Descinderi în şase judeţe: Este vizată o reţea de falsificatori de bani

Descinderi în şase judeţe: Este vizată o reţea de falsificatori de bani

25 Oct 2011   •   06:14
Descinderi în şase judeţe: Este vizată o reţea de falsificatori de bani

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism efectueaza marti 29 de perchezitii domiciliare pe raza judetelor Brasov, Bacau, Mehedinti, Dolj, Iasi si Gorj, in cadrul unei actiuni vizand destructurarea unei grupari specializate in falsificare si punere in circulatie de bancnote romanesti si straine.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, membrii acestei grupari, Ovidiu Chiriac, R.V.G., Alexandru Boncu, Ciprian Vartolomei si George Manolache se ocupau de falsificarea si punerea in circulatie de moneda romaneasca si valuta.

Prin extinderea cercetarilor, procurorii au descoperit ca Ovidiu Chiriac a falsificat, prin utilizarea unui numar de 377 de identitati fictive, acte de identificare - carti de identitate si permise de conducere si contracte de vanzare-cumparare sau de inchiriere.

Documentele false au fost folosite de R.V.G. si Alexandru Boncu pentru inducerea in eroare a operatorilor de telefonie mobila si a reprezentantilor de vanzari in vederea achizitionarii de pachete de servicii incluzand telefoane de lux.

Ovidiu Chiriac a confectionat acte de identificare false - carti de identitate si permise de conducere - pentru 22 de persoane, date in urmarire generala sau impotriva carora au fost emise mandate europene de arestare ori aflate in curs de cercetare penala sau avand documentele retinute sau suspendate de autoritati, cunoscand situatia in care se aflau acestea, activitate de natura sa ingreuneze depistarea acestora sau urmarirea penala.

Cercetarile in cauza au fost efectuate impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul BCCO Brasov, BCCO Craiova, BCCO Iasi, BCCO Bacau, SCCO Mehedinti, SCCO Gorj si IPJ Brasov.

×