x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Descinderi în Timiş, la hoţii de cereale. Prejudiciul se ridică la 500.000 de lei

Descinderi în Timiş, la hoţii de cereale. Prejudiciul se ridică la 500.000 de lei

18 Apr 2012   •   05:37
Descinderi în Timiş, la hoţii de cereale. Prejudiciul se ridică la 500.000 de lei

UPDATE 09:54 - 12 persoane au fost duse la audieri la sediul DIICOT Timisoara, in urma descinderilor la hotii de cereale.

"O parte dintre membrii grupului, angajati ai unei firme de paza, aveau rolul de a asigura accesul mijloacelor de transport in incinta unitatilor respective, iar alti membri ai gruparii, angajati ai firmelor, facilitau incarcarea acestora. Marfa furata (porumb, grau, precum si fier vechi si motorina) era cumparata de reprezentantii unor firme din judetul Timis sau de catre diverse persoane fizice. In perioada decembrie 2011-februarie 2012, membrii gruparii infractionale organizate au sustras peste 300 tone de cereale, in valoare de peste 300.000 de lei", se arata in comunicatul Inspectoratului de Politie al Judetului Timis.

Mai multe descinderi au loc, in aceasta dimineata, la locuintele unor persoane suspectate ca fac parte dintr-o grupare de furt de cereale din judetul Timis, printre care soferi de camioane si o femeie de serviciu de la Moara Carani, anunta Mediafax. Prejudiciul produs, in trei luni, ajunge la 500.000 de lei.

Potrivit sefului DIICOT Timisoara, Mircea Andret, cei implicati in grupare au reusit sa castige, in doar trei luni, 500.000 de lei, din furtul de cereale de la Moara Carani, cea mai mare din judetul Timis.

Andret spune ca tir-urile goale intrau noaptea, intre orele 23.00 si 1.00, in Moara Carani, iar paznicii aveau grija ca nimeni sa nu ii deranjeze pe soferii care incarcau cerealele. Marfa era transportata la o societate din localitatea Pesac, judetul Timis, care achita, de altfel, si contravaloarea incarcaturii.

Seful DIICOT Timisoara a mai spus ca o femeie de serviciu de la Moara Carani avea un rol important in aceasta operatiune. Ea ii anunta pe soferi cand urmau sa aiba loc controale.
La ora transmiterii acestei stiri, perchezitiile sunt in desfasurare, iar pana in prezent mai multe persoane au fost ridicate si duse pentru audieri la sediul DIICOT din Timisoara.

×