x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Descoperirea uluitoare a unui apicultor în stupul în care introdusese o icoană

Descoperirea uluitoare a unui apicultor în stupul în care introdusese o icoană

16 Sep 2013   •   22:40
Descoperirea uluitoare a unui apicultor în stupul în care introdusese o icoană

Natura credinţei sau Credinţa în natură?
Este întrebarea care îşi aşteaptă răspunsul, după ce se trece, asemeni lui Toma, de circumspecţa născută în urma vizionării doar a unor imagini.

Publicate pe blogul Sfântul Munte Athos, imaginile surprind rezultatul acţiunii unui evlavios apicultor, Isidor Timinis, care, în urmă cu zece ani, a introdus o icoană ce reprezenta Răstignirea Domnului într-unul din stupii săi. La câteva zile, deschizând stupul, apicultorul a rămas surprins de faptul că în construcţia fagurelui, albinele au ocolit chipul lui Isus, brodând în jurul acestuia ceară.

De atunci, apicultorul a păstrat obiceiul de a introduce în fiecare primăvară în stupii săi icoane cu diferite teme teologice, rezultatul fiind mereu acelaşi: construcţia albinelor creând broderii de ceară în jurul personajelor reprezentate.
Un alt moment tulburător a fost acela în care albinele au ceruit o icoană ce reprezenta răstignirea de pe dealul Golgotei, lăsând neacoperită zona în care era pictată Crucea Mântuitorului şi pe cea din dreapta Sa, pe care era răstignit tâlharul care s-a pocăit, în timp ce pe cea din stânga au acoperit-o.

Sursa acestei informații nu menționează dacă respectivele icoane au fost analizate din punct de vedere fizico-chimic, analiza care să ofere date despre natura lemnului pe care au fost pictate sau despre vopselurilor folosite.
sursa: blogul Sfântul Munte Athos

×