x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Despăgubiri suplimentare de 10 milioane de euro la centura Arad

Despăgubiri suplimentare de 10 milioane de euro la centura Arad

28 Oct 2009   •   00:00

Ministerul Transporturilor va plăti despăgubiri suplimentare de 44,63 milioane de lei pentru exproprierea unor imobile, cu o suprafaţă totală de 142.044 metri pătraţi, aflate pe amplasamentul construcţiei centurii Arad, potrivit unui proiect de hotărâre de guvern elaborat de minister.



În momentul elaborării actelor normative care au stabilit nivelul despăgubirilor nu erau indentificaţi toţi proprietarii în vederea stabilirii sumei necesare pentru finalizarea exproprierilor, conform notei de fundamentare a proiectului.
Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii va vira suma stabilită în contul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România în termen de maximum 30 de zile de la data solicitării fondurilor.

Varianta de ocolire Arad este prima secţiune din Autostrada Arad ­ Timişoara ­ Lugoj, parte a Coridorului IV de transport Paneuropean.
Tronsonul Arad ­ Timişoara şi varianta de ocolire a municipiului Arad au o lungime de 49 kilometri (din care 38 km autostrada şi 11 km centura), iar valoarea estimată a proiectului este de 270 milioane de euro. Finanţarea este asigurată dintr-un împrumut al Băncii Europene de Investiţii de 200 milioane de euro şi din cofinanţarea guvernamentală.

Totodată, Guvernul ar putea plăti suplimentar despăgubiri de 310.000 lei pentru terenuri aflate pe amplasamentul lucrării de modernizare a centurii Bucureşti şi alţi 58.000 de lei corespunzătoare unor suprafeţe de 224 metri pătraţi necesari pentru lărgirea la patru benzi a drumului naţional DN 5 Adunaţii Copăceni - Giurgiu.

Mediafax


×
Subiecte în articol: trafic