x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Despre jandarmi s-a vorbit ieri numai de bine!

Despre jandarmi s-a vorbit ieri numai de bine!

de Mara Raducanu    |    04 Apr 2009   •   00:00
Despre jandarmi s-a vorbit ieri numai de bine!
Sursa foto: Dan Marinescu/Jurnalul Naţional

Ministrul de Interne, Dan Nica, i-a felicitat ieri pe jandarmii români la împlinirea a 159 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române, menţionând faptul că le apreciază munca pe care o desfăşoară atât în România, cât şi în străinătate, unde îşi riscă viaţa.



El s-a arătat mulţumit de colaborarea dintre Jandarmerie şi Poliţie, menţionând că, în cadrul acţiunii "Strada", jandarmii şi poliţiştii au reuşit să prindă un număr mare de persoane care au încălcat legea. "Prezenţa jandarmilor în stradă înseamnă, în primul rând, străzi mai sigure şi români mai liniştiţi", a mai spus Nica.

Cu ocazia Zilei Jandarmeriei Române, au fost avansaţi în grad, înainte de îndeplinirea stagiului minim, 85 de ofiţeri şi 216 de subofiţeri, dintre aceştia trei ofiţeri şi 22 de subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Jandarmi Misiuni Internaţionale, care în prezent se află în Kosovo.

La rândul lui, preşedintele Traian Băsescu a declarat că Jandarmeria Română se află într-o creştere spectaculoasă, recunoscută şi pe plan internaţional. "Jandarmeria Română a câştigat un plus de respect şi pentru primirea, la sfârşitul anului trecut, în mod oficial, a calităţii de membru cu drepturi depline al Forţei de Jandarmerie Europeană."

×
Subiecte în articol: observator