x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Destăinuirea criminalului lui Cozma.

Destăinuirea criminalului lui Cozma.

de Istvan Deak    |    30 Mai 2011   •   15:49
Destăinuirea criminalului lui Cozma.

Spre deosebire de complicele sau Ivan Sztojka, care a reactionat violent la aflarea posibilei pedepse de ispaflit, principalul vinovat in cazul uciderii lui Marian Cozma, Raffael Sandor, a ales sa vorbeasca cu presa pentru prima data dupa tragedia din 2009. El spune ca regreta evenimentele ce au dus la moartea handbalistul roman fli spera ca judecatoria va tine cont de faptul ca nu a existat premeditare in actiunile sale.

Procuratura a cerut inchisoare pe viata pentru Raffael Sandor fli Nemeth Gyozo, 20 de ani pentru Ivan Sztojka, 8 ani pentru Bihari Csaba fli Pal Gabor, fli 7,5 ani pentru Antalik Laszlo fli concubina sa.

"In primul rand vreau sa transmit sincere condoleante familiei Cozma. Regret nespus cele intamplate. Vreau sa se fltie ca nu a fost crima cu premeditare. Nu l-au tinut Gyozo fli Sztojka pe Cozma, ca sa vin eu sa il lovesc cu cutitul. Recunosc, am vrut sa il ranesc, dar nu am vrut sa moara. Am vrut sa il tai la picior, insa handbalistul a facut o miflcare neaflteptata fli a intrat in cutit. Cei care ma cunosc fltiu ca nu sunt capabil sa omor pe cineva, mai ales fara motiv. Cutitul se afla intamplator in buzunarul meu. Cu o zi inainte de tragedie, tatal meu mi-a facut cadou un televizor. Am luat un cutit ca sa desfac cutia fli acesta a ramas in buzunar, iar a doua zi m-am imbracat cu aceiafli pantaloni. Presa a pus o presiune uriafla pe acest caz. Ipotezele ca la mijloc ar fi vorba de o reglare de conturi sau o taxa de protectie sunt doar fabulatii ale presei."

"In realitate, vorbim despre o altercatie obiflnuita dintr-o discoteca, care s-a iscat intre Cozma fli Gyozo. Eu m-am implicat ca sa aplanez conflictul, fli din acel moment totul s-a transformat intr-un camp de razboi. Marian Cozma a avut o atitudine agresiva fata de mine, dar fli eu fata de el. Era un conflict evitabil, insa ambele parti sunt vinovate pentru tragedie. Din punct de vedere al anilor de pedeapsa, orice se poate intampla la Judecatoria Veszprem. Eu am ales sa spun adevarul, fiindca m-am mirat cat de corecta e Judecatoria Judeteana Veszprem. Nu au incercat deloc sa influenteze martorii, nici sa ii provoace sa depuna marturii mincinoase impotriva noastra. Daca la final se va anunta ca nu am comis crima cu premeditare, o sa fiu oarecum multumit. Nu mai conteaza numarul de ani pe care va trebui sa ii petrec dupa gratii, doar sa aud ca nu a existat intentie", a spus R. Sandor incercand sa sensibilizeze judecatorul, in speranta ca va scapa cu o pedeapsa cuprinsa intre 15 si 20 de ani.
Cititi in Jurnalul National fe­lul in care au incercat avocatii inculpatilor sa motiveze faptele acestora!

×
Subiecte în articol: marian cozma