x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator "Detectivii Curăţeniei"

"Detectivii Curăţeniei"

de Adriana Oprea-Popescu    |    18 Mai 2010   •   00:00
"Detectivii Curăţeniei"

20 de copii de la Şcoala nr. 150 "Sf. Elefterie" din Bucureşti au iniţiat o acţiune de îngrijire a mediului înconjurător



Ne chinuim să le lăsăm moştenire copiilor noştri mai ales lucruri materiale: un acoperiş deasupra capului, o maşină sau un cont în bancă. Niciodată nu ne gândim la aerul pe care ei îl vor respira o viaţă, la pământul pe care-l calcă sau la apa pe care o beau. Ne străduim să lăsăm în urma noastră averi, fără să ne gândim că, după noi, rămân doar oraşe pline de mizerie, munţi fără păduri, râuri poluate şi pline de PET-uri.

O mână de copii ne învaţă azi să ne gândim la toate acestea. Sunt 20 de elevi de clasa I şi a II-a de la Şcoala nr. 150 "Sf. Elefterie" din Bucureşti. Sunt supranumiţi "Detectivii Cu­ră­ţe­niei" din Ţara lui Andrei. Sub îndrumarea doamnei institutor Simona Ior­dă­nes­cu, copiii au iniţiat o acţiune de păstrare şi îngrijire a mediului înconjurător în Parcul Eroilor din Capitală. Aici pun afişe, stau de vorbă cu oamenii mari şi le explică de ce e bine ca toate mi­zeriile să fie aruncate la coşul de gunoi şi nu aiurea, strâng în urma celor necivilizaţi şi le aplică "amenzi", adună propunerile bu­cu­reş­tenilor pentru autorităţile locale. În ziua de 20 mai, între orele 10:00-14:00, "Detectivii Curăţeniei" organizează o campanie de colectare selectivă a deşeurilor.

Sunt 20 de copii care abia au în­văţat să scrie. Ies după ore de la şcoală şi merg în parc, pentru a le preda oamenilor mari lecţii elementare despre simţul civic, ecologie şi responsabilitate. Lor le pasă de lumea în care trăiesc! Ţie îţi pasă? Dacă da, alătură-te lor, pentru un oraş mai curat!

×
Subiecte în articol: observator