x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dezinfectia in vami - Prejudiciu de 5 milioane de euro!

Dezinfectia in vami - Prejudiciu de 5 milioane de euro!

de Andrei Ando    |    10 Ian 2007   •   00:00

Garda Financiara Arad a finalizat dosarul privind firmele care au realizat dezinfectia in vamile de pe raza judetului Arad. Comisarii Garzii au sesizat DNA cu privire la afacerile desfasurate in vami, dar si oficiali aflati la conducerea unor institutii judetene sau de stat au creat un prejudiciu de peste cinci milioane de euro bugetului de stat.

Printre ilegalitatile retinute de comisarii Garzii Financiare sunt nerespectarea tarifelor de dezinfectie impuse de catre ANSV. Unele firme au practicat tarife de cinci ori mai mari decat stipula Ordinul 45/06.04.2005, la toate tipurile de vehicule.

RECLAMATII. In sesizarea facuta catre DNA, Garda Financiara din Arad pune concluzii in defavoarea unor institutii si societati comerciale: Directia Judeteana si Protectia Plantelor Arad, SC Elit DDD A&C SRL Arad, SC G&E Invest 2003 SRL Bucuresti, SC Custom Serv SRL Arad, SC Best Bussines Invest Bucuresti, ANSVSA Bucuresti, DSV Arad. Comisarii sustin ca firmele au putut actiona in complicitate cu Politia de Frontiera (care nu a verificat legalitatea documentelor) si cu vama si solicita "inceperea cercetarilor sub aspectul constatarii existentei sau inexistentei elementelor constitutive ale infractiunii prevazuta si pedepsita de art. 323 - asocierea pentru savarsirea de infractiuni, din Codul Penal."

Organele de control financiar au ajuns la concluzia ca, prin derularea unei activitati de interes public national, incasand tarifele stabilite pentru activitatea de dezinfectie, substituindu-se unei institutii bugetare (DSV Arad), agentii economici amintiti - "carora respectiva activitate li s-a concesionat fara licitatie publica, fara caiet de sarcini si fara aprobarea Guvernuluiì - au prejudiciat, estimativ, bugetul public cu 15.122.000 RON (din totalul de 20.715.000 RON incasati in perioada noiembrie 2004-octombrie 2006, o parte au fost virati catre DSVSA, sub forma de redeventa).

×
Subiecte în articol: observator arad