x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dezvoltarea modelelor de economie socială pentru comunităţile de romi

Dezvoltarea modelelor de economie socială pentru comunităţile de romi

de Diana Scarlat    |    21 Noi 2012   •   13:20
Dezvoltarea modelelor de economie socială pentru comunităţile de romi

Specialiştii în incluziune socială din cadrul instituţiilor publice locale şi organizaţiilor neguvernamentale din Regiunea Sud a României au fost instruiţi în legătură cu bazele antreprenoriatului social şi rolul autorităţilor publice în dezvoltarea modelelor de economie socială pentru comunităţile de romi.

“Cursul de formare Programului Natiunilor Unite pentru Dezvoltareorganizat la Călăraşi săptămâna aceasta s-a adresat specialiştilor în incluziune socială din cadrul instituţiilor publice locale şi organizaţiilor neguvernamentale din judeţ. Timp de trei zile, specialiştii în incluziune socială din cadrul instituţiilor publice locale şi organizaţiilor neguvernamentale din Călăraşi au primit informaţii despre conceptele teoretice de bază ale antreprenoriatului social, precum şi despre rolul autorităţilor publice în dezvoltarea modelelor de economie socială pentru comunităţile de romi. De asemenea, cursanţii au avut ocazia să înţeleagă şi care sunt avantajele şi provocările legate de dezvoltarea şi implementarea planului de afacere socială”, explică reprezentanţii Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare. La finalul acestui curs, susţinut de doi experţi în economie socială şi antreprenoriat, participanţii au obţinut certificare CNFPA în grupul de competenţe “antreprenor în economia socială” şi au dobândit competenţe antreprenoriale specifice economiei sociale, prin care să contribuie la creşterea nivelului de incluziune socială a comunităţilor de romi din regiunea Sud.

Seminarul regional “Competenţe antreprenoriale în economie socială”, în cadrul căruia s-a desfăşurat evenimentul de la Călăraşi, este componenta de bază a proiectului “Economia socială ca soluţie a dezvoltării comunităţilor Roma din România”, cofinanţat prin Fondul Social European (FSE), în cadrul Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselolr Umane (POSDRU) 2007-2013, fiind al doilea dintr-o serie de şase seminarii organizate în cinci regiuni de dezvoltare ale României. Primul seminar a avut loc la Cluj, iar următoarele seminarii vor avea loc la Bacău, Târgu Mureş, Drobeta Turnu Severin şi Oradea. Proiectul este implementat de Centrul pentru Analiză şi Dezvoltare Instituţională (CADI Eleutheria), în colaborare cu Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (UNDP România), Guvernul României - Departamentul pentru Relaţii Interetnice (DRI) şi Alianţa Civică a Romilor din România (ACRR).

×