x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dictatura IMORALĂ a mămicilor SUPRAÎNDEMNIZATE. Dragnea apără o minoritate de 2,6% care primesc lunar peste 5000 de lei

Dictatura IMORALĂ a mămicilor SUPRAÎNDEMNIZATE. Dragnea apără o minoritate de 2,6% care primesc lunar peste 5000 de lei

de Dan Constantin    |    13 Mai 2017   •   13:43
Dictatura IMORALĂ a mămicilor SUPRAÎNDEMNIZATE. Dragnea apără o minoritate de 2,6% care primesc lunar peste 5000 de lei

Reacție ciudată a presedintelui PSD care intervine direct pentru a-i pune la punct pe ministrii care au adus în discutie plafonarea indemnizatiilor pentru mame. Liviu Dragnea a spus că nu sprijină plafonarea, dând astfel un răspuns tăios ministrului Muncii, Olguța Vasilescu cât și premierului Grindeanu.

Liderul PSD se plasează clar în apărarea celor care resping ideea plafonării îndemnizatiilor pentru cresterea copiilor,deși sunt numeroase cazurile de aberant de mari ale acestora, .

O statistică arata ca sunt în plată 157 773 indemnizatii. 97 la sută dintre acestea se află sub nivelul de 5000 lei lunar. 

3500 indemnizatii se plasează în intervalul 5001-10 000 lei iar 623 peste 10 000 lei lunar. Asadar, numărul persoanelor care au îndemnizatii de peste 5000 lei pentru cresterea copilului reprezintă 2,6 la sută din totalul celor aflate în plata la Ministerul MUNCII.

Aceste niveluri, cu mult superioare fata de realitatea economică din România ridică și suspiciuni de legalitate. În majoritatea tărilor UE INDEMNIZATIILE PENTRU CRESTEREA COPIILOR SUNT PLAFONATE.

Dragnea apăra asadar o castă minoritară, de 2,6 procente în loc să pledeze pentru o echilibrare a bugetului respectiv , și eliminarea exceselor plecate dintr-o lege promovată in urmă cu doi ani. Diferentele uriase de indemnizatii nu sunt neapărat ilegale dar sunt cu sigurantă imorale.

Voci direct interesate, prin formatori de opinie, sprijină vehement mentinerea actualei legislatii în materie, opunându-se plafonării. Grindeanu și Vasilescu au bătut în retragere după ce Dragnea a respins plafonarea și s-a arătat vexat de deschiderea subiectului care ar aduce pierderi de imagine pentru PSD.

„Curat murdar!” ,vorba lui Nenea Iancu.

×
Subiecte în articol: liviu dragnea