x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator DIICOT: 16 persoane, deferite justiţiei pentru fraude informatice cu prejudiciu de 800.000 dolari

DIICOT: 16 persoane, deferite justiţiei pentru fraude informatice cu prejudiciu de 800.000 dolari

06 Dec 2011   •   09:06
DIICOT: 16 persoane, deferite justiţiei pentru fraude informatice cu prejudiciu de 800.000 dolari

Procurorii DIICOT Galati au trimis in judecata 16 persoane, dintre care 12 in stare de arest, acuzate de fraude informatice prin care au pagubit 800 de parti vatamate si au produs un prejudiciu de aproximativ 800.000 de dolari.

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Serviciul Teritorial Galati au trimis in judecata 16 inculpati, din care 12 in stare de arest preventiv, in urma destructurarii unui grup infractional organizat specializat in savarsirea de fraude informatice, infromeaza, marti, DIICOT.

Anchetatorii au stabilit ca Chirita Geani, impreuna cu Mocanu Iulian, Carusu Leonard Constantin, Paraipan Adrian-Constantin si Mungiu Florin-Carmelo au constituit un grup infractional organizat, la care au aderat si alte persoane, in scopul obtinerii de beneficii financiare considerabile, prin derularea de tranzactii sau licitatii on-line frauduloase, prin intermediul unor site-uri specializate in activitati de comert electronic.

Membrii gruparii se conectau in mod neautorizat la servere din strainatate, efectuand modificari asupra unor pagini web apartinand unor site-uri de comert electronic, pe care le transmiteau prin email catre persoane fizice din SUA, Canada, Australia si Europa de Vest.

Ulterior, prin phishing, obtineau datele de autentificare ale acestor persoane - user si parola si le utilizau, fara permisiunea lor, pentru conectarea la site, in vederea licitarii in mod fictiv de produse inexistente.

Sumele de bani rezultate in urma acestor tranzactii erau primite prin intermediul sistemelor de transfer monetar international.

La grupul infractional organizat au aderat si Cretu Lorita Maria, Balan Emilia si Timos Nicoleta Lenuta, angajate la societati comerciale licentiate sa efectueze transferuri monetare internationale, acestea avand rolul de a remite membrilor grupului sumele de bani transferate de catre partile vatamate.

In aceasta modalitate, inculpatii au indus in eroare un numar de circa 800 parti vatamate. Prejudiciul cauzat prin activitatea infractionala este de aproximativ 800.000 de dolari. Dosarul a fost trimis spre competenta solutionare Tribunalului Galati.

(Mediafax)

×