x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator DIICOT Braşov a destructurat o reţea specializată în fraude bancare.

DIICOT Braşov a destructurat o reţea specializată în fraude bancare.

20 Mai 2011   •   09:17
DIICOT Braşov a destructurat o reţea specializată în fraude bancare.

Un grup infractional organizat, constituit din 48 de persoane, specializat in savarsirea de fraude bancare a fost destructurat de procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism - Serviciul Teritorial Brasov.

In fapt, se retine ca, in perioada 20 mai 2010 - 28 octombrie 2010, liderii grupului infractional organizat, Constantin Lupu, Stefan Chetea, Viorel Savulescu, Costica Onicel, Constantin Hanganu, Sorin Popa si Luminita Urdea, impreuna cu alti membri ai gruparii, au recrutat mai multe persoane, prin intermediul carora au solicitat si obtinut 38 de credite, in valoare totala de peste 1.000.000 lei, de la doua unitati bancare din judetul Brasov.

Creditele au fost obtinute prin prezentarea de documente false (adeverinta de salariu, contract individual de munca sau carte de munca, fisa fiscala si facturi de utilitati), din care a rezultat necorespunzator realitatii ca debitorii sunt angajati la societati comerciale din Brasov.

Valoarea prejudiciului este estimata la peste 1.000.000 lei, potrivit unui comunicat al DIICOT, citat de realitatea.net.

Joi, procurorii D.I.I.C.O.T. au efectuat 10 perchezitii domiciliare in judetul Brasov si au dispus punerea in miscare a actiunii penale pentru savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional si complicitate la inselaciune cu consecinte deosebit de grave.

La propunerea procurorilor D.I.I.C.O.T Brasov, instanta de judecata a dispus arestarea preventiva a membrilor retelei pentru 29 de zile.

×