x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Fost șef al DIICOT Codruț Olaru, pensionat la 49 de ani. Klaus Iohannis l-a înaintat în gradul de general-maior cu două stele

Fost șef al DIICOT Codruț Olaru, pensionat la 49 de ani. Klaus Iohannis l-a înaintat în gradul de general-maior cu două stele

de Redacția Jurnalul    |    29 Noi 2022   •   16:22
Fost șef al DIICOT Codruț Olaru, pensionat la 49 de ani. Klaus Iohannis l-a înaintat în gradul de general-maior cu două stele
Sursa foto: Silviu MATEI / AGERPRES FOTO

Codruţ Olaru, fost şef al DIICOT şi adjunct al Parchetului General, a fost înaintat în gradul de general-maior – cu două stele și trecut în rezervă din MApN începând cu data de 31 decembrie 2022.

Președintele Klaus Iohannis a semnat, marți, decretul privind înaintarea în gradul de general-maior – cu două stele, la trecerea în rezervă, a generalui de brigadă – cu o stea Olaru Codruț din Ministerul Apărării Naționale, la data de 31 decembrie 2022.

Codruț Olaru (49 de ani) a fost vicepreşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), şef al DIICOT şi adjunct al Parchetului General.

În mai 2016, Administraţia Prezidenţială a anunţat că preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat decretul prin care procurorul Codruţ Olaru a fost chemat din rezervă, devenind general activ.

Codruţ Olaru a fost şef al DIICOT timp de două mandate, din 2007 până în 26 martie 2013, iar ulterior a fost numit adjunct al Procurorului General al României, în mandatului lui Tiberiu Niţu.

(sursa: Mediafax)

×