x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator DIICOT anchetează moartea românilor în Algeria: Procurorii au deschis dosar penal

DIICOT anchetează moartea românilor în Algeria: Procurorii au deschis dosar penal

22 Ian 2013   •   12:46
DIICOT anchetează moartea românilor în Algeria: Procurorii au deschis dosar penal
Sursa foto: Intact Images

Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism a deschis un dosar penal în cazul luării de ostatici din Algeria, în care doi români şi-au pierdut viaţa. Potrivit unui comunicat al DIICOT, "procurorii DIICOT vor efectua activități specifice și vor colabora cu toate instituțiile naționale și internaţionale cu responsabilităţi în domeniu şi vor dispune măsurile legale în această cauză, informează un comunicat al instituției".

„Urmare a informaţiilor date publicităţii de către Ministerul Afacerilor Externe şi a materialelor publicate în mass-media naţională, referitoare la  incidentele petrecute pe teritoriul Algeriei, care au generat decesul a doi cetăţeni români, în conformitate cu  prevederile art. 5 Cod penal, care instituie principiul realităţii legii penale, la nivelul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism a fost constituit un dosar penal, sub aspectul săvârşirii de infracţiuni  prev. de Legea 535/2004 privind prevenirea şi combaterea terorismului”, se mai arată în comunicat.

Trupurile neînsufleţite ale celor doi români ucişi în Algeria, în atentatul terorist de la In Amenas, au fost transportate, astăzi, la Serviciul de Medicină Legală din Ploieşti, unde urmează să fie supuse necropsiilor pentru stabilirea cauzelor morţii. Cortegiul funerar cu trupurile celor doi români a fost escortat de la Aeroportul Militar Otopeni până la Ploieşti de către echipaje din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova.

Ulterior, trupurile neînsufleţite ale românilor au fost transportate la sediul Serviciului de Medicină Legală (SML) Prahova, unde urmează să fie efectuate necropsiile pentru stabilirea cauzelor morţii.

Tiberiu Ionuţ Costache, în vârstă de 36 de ani din comuna Bărcăneşti, satul Tătărani (în imediata apropiere a Ploieştiului), era căsătorit şi avea un copil, soţia sa fiind însărcinată cu cel de-al doilea copil al familiei.

Mihail Marius Bucur, de 40 de ani, din Ploieşti, era căsătorit şi avea doi copii.


×