x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Din ARESTUL DOMICILIAR primarul NICHITA anunţă că întră în CONCEDIU

Din ARESTUL DOMICILIAR primarul NICHITA anunţă că întră în CONCEDIU

15 Mai 2015   •   18:05
Din ARESTUL DOMICILIAR primarul NICHITA anunţă că întră în CONCEDIU
Sursa foto: Christian Silva/Intact Images

 Primarul municipiului Iaşi, Gheorghe Nichita, a anunţat vineri, prin intermediul Biroului de presă al Primăriei, că va intra în concediu de odihnă începând de luni până pe 5 iunie. 

"Atribuţiile de serviciu sunt delegate, conform legii, viceprimarului Mihai Chirica, pe toată durata concediului", a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Iaşi, Sebastian Buraga. 

Anunţul a fost făcut în contextul în care la sfârşitul săptămânii trecute magistraţii de la Tribunalul Bucureşti au decis ca primarul Gheorghe Nichita să fie plasat în arest la domiciliu. El este acuzat de procurorii anticorupţie de instigare la folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în formă continuată, instigare la abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, instigare la acces ilegal la un sistem informatic şi instigare la operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice. 

Potrivit DNA, în perioada ianuarie şi aprilie, Nichita, abuzând de funcţia de primar, i-a determinat pe alţi doi inculpaţi din dosar - Liviu Hliboceanu, director general al Poliţiei Locale Iaşi, şi Ştefan Avîrvarei, şef serviciu în cadrul poliţiei, dar şi pe alte persoane din cadrul instituţiei pe care o conducea să efectueze, personal sau prin intermediari, verificări în baze de date care conţin informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, iar ulterior să le folosească şi să permită accesul unor persoane neautorizate la acestea, pentru a obţine personal foloase nepatrimoniale necuvenite. 

În aceeaşi perioadă, Nichita este acuzat că i-a determinat cu intenţie pe cei doi poliţişti să îşi îndeplinească în mod defectuos atribuţiile de serviciu, prin efectuarea, fie personal, fie prin intermediul altor angajaţi ai Poliţiei Locale, a unor activităţi de supraveghere a unei persoane, cu consecinţa prejudicierii intereselor legale ale instituţiei din care făceau parte şi pentru a obţine un folos nepatrimonial necuvenit. 

Procurorii susţin că Gheorghe Nichita le cerea şefilor din Poliţia Locală Iaşi să pună funcţionarii din subordine să-i supravegheze iubita, Adina Samson, care avea montat inclusiv un sistem de urmărire GPS pe autoturism. 

Mai mult, membri ai clanului "Cordunenilor" ar fi fost implicaţi în ameninţarea unui bărbat care s-a întâlnit pe 25 aprilie la o terasă cu Adina Samson. 

DNA mai arată că Hliboceanu şi Avîrvarei şi-au îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu, în sensul utilizării resurselor instituţiei şi angajaţi, autoturisme şi carburant şi în interesul personal al lui Nichita, respectiv pentru a o supraveghea pe iubita primarului.  agerpres.ro

×
Subiecte în articol: gheorghe nichita concediu