x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Din dragoste - Un raspuns scris pe zapada

Din dragoste - Un raspuns scris pe zapada

16 Mai 2005   •   00:00

Au fost impreuna, s-au despartit, dar cand s-au revazut, Teo si Roxana si-au dat seama ca se iubesc.

  • de CRISTIAN PETRU
  • TELEVIZIUNE

  • SURPRIZA. Mircea Radu l-a invitat pe Teo la o plimbare cu avionul deasupra Iasiului
    S-au vazut, s-au placut si au ramas impreuna. Un an si jumatate, dupa care nu s-au mai vazut cativa ani. In 2003, cand s-au revazut, Roxana si Teo si-au dat seama ca iubirea lor nu s-a stins.

    S-au intalnit prima data in urma cu sapte ani, la 26 octombrie 1998. Si atunci inima Roxanei a inceput sa bata nebuneste numai pentru Teo. Era ziua de nastere a fratelui ei, Ionut, iar Teo era coleg de seminar cu acesta. Fata avea 16 ani pe vremea aceea si venise cu prietenul ei la petrecere. Dar l-a uitat in momentul in care l-a vazut pe Teo. Dupa doua saptamani s-au intalnit din nou intr-o excursie, la Brasov. Cand s-au vazut pentru a doua oara, fata era atat de emotionata, incat nu mai stia ce sa spuna. I se implinisera dorintele: avea sa petreaca un week-end impreuna cu cel de care se indragostise. In cele trei zile de excursie, cei doi s-au apropiat si au devenit un cuplu.

    INTALNIRE. Ea locuia in Bacau, era eleva in clasa a X-a la liceu, iar el facea seminarul in Suceava. Cu toate acestea, cei doi nu stateau mult timp departe unul de celalalt. Teo, foarte descurcaret, reusea sa se strecoare si sa fuga de la caminul unde era cazat. Cu toate ca strictetea este mult mai mare intr-un camin seminarist decat intr-unul normal, baiatul era ajutat de colegii sai si, cam de doua-trei ori pe saptamana reusea sa fuga si sa se duca la iubita lui, in Bacau. Pleca pe la ora 14:00, facea doua ore cu trenul, statea cu ea in parc o jumatate de ora, cat sa o sarute si sa-i spuna vorbe dulci, dupa care se intorcea in Suceava inainte sa observe cineva. Nu numai el fugea de la seminar. Cam o data, de doua ori pe saptamana, Roxana chiulea de la scoala ca sa se duca in Suceava pentru a se intalni cu el. Au aflat si parintii ei de aventura lor, dar nu au avut nimic impotriva acestei relatii. Cei doi nu se mai intalneau pe furis in Parcul Trandafirilor din Bacau, ci baiatul venea la ea acasa, iar Roxana se ducea in vizita la Teo, in Suceava, cand avea timp si cand avea permisiunea parintilor.

    RUPTURA. Relatia lor a durat un an si jumatate. Cand fata a terminat clasa a XI-a, i-a propus lui Teo sa petreaca vara cu ea, insa acesta a avut alt plan atunci: a plecat intr-o excursie in Grecia. Roxana s-a suparat foarte tare pe el, dar a acceptat sa plece. Teo a stat acolo o luna si jumatate. Cand s-a intors, Roxana i-a spus ca nu mai vrea si nu mai poate sa fie cu el, pentru ca are pe altcineva. In realitate, nu avea alt prieten. Era in continuare foarte suparata, pentru ca el a ales sa plece in Grecia in loc sa-si petreaca vara cu ea. Nu si-au mai vorbit de atunci pana in anul 2000, cand Roxana a intrat la Facultatea de Drept din Bucuresti. Teo era deja anul III la Teologie pe atunci, tot in Bucuresti. Au iesit odata impreuna, fata i-a spus de ce era asa de suparata pe el si... a continuat sa fie suparata. Mai vorbeau cateodata la telefon, dar nimic mai mult.

    In anul II de facultate, Roxana nu a mai putut sa-si continue studiile in Bucuresti, pentru ca era greu pentru parintii ei, din cauza ca si fratele ei era student. Asa ca fata s-a transferat in Iasi, unde a ramas pana la terminarea facultatii.

    DECLARATIE. Roxana a vrut sa ii spuna inca o data sotului ei Teo cat de mult il iubeste

    REINTALNIRE. In februarie 2003 s-au vazut din nou, si fiecare a simtit cate o strafulgerare in suflet. Roxana si-a dat seama ca inca il iubea foarte mult si ca ar vrea sa fie din nou cu el. Lui Teo i-a placut mult sa o priveasca insa cum s-a schimbat in cei trei ani in care nu se mai vazusera. Ea crede ca el asteptase ca ea sa mai copilareasca, sa nu o culeaga atat de frageda. Si ca i-a dat timp sa cunoasca putin viata de om matur. La doar doua saptamani dupa aceasta intalnire, Teo a cerut-o in casatorie pe Roxana. Fata nu i-a raspuns pe loc, ci dupa cateva ore. Ningea in acea noapte peste Bucuresti si zapada se asternuse. Cei doi se plimbau pe strazi, si ea i-a scris un "DA" mare pe zapada. Nu a durat mult si a avut loc si nunta, la 17 august 2003. S-au mutat in Iasi, unde si-au cumparat un apartament impreuna.

    Roxana spune ca Teo este mai mult decat sot pentru ea. Inainte de casatorie, cei doi si-au pus problema ca, prin trecerea timpul, cuplurile se plafoneaza si se temeau sa nu li se intample si lor acelasi lucru. Insa Roxana i-a spus ca ea va fi pentru el de trei ori femeie: sotie, amanta si prietena. Si acum, cand intre ei apar certuri, pleaca fiecare in alta camera, isi iau telefoanele si se suna ca sa isi povesteasca problemele in dragoste. Teo este fascinat de elicoptere si de avioane. El asambleaza piesele acestor masini de zbor in miniatura. Este foarte migalos cu fiecare bucatica in parte. Cu toate ca este preot, ii place mult sa iasa in cluburi cu prietenii. Este foarte optimist, perseverent si amuzant, un om pe care te poti baza. Roxana a scris la "Din Dragoste" ca sa ii spuna inca o data cat de mult il iubeste. Echipa emisiunii i-a pregatit lui Teo o surpriza care i-a mers la suflet. Intreaga poveste a celor doi, in seara aceasta, de la 20:30, la "Din Dragoste", la Antena 1.

    INEDIT

    "M-a cerut de nevasta, dar eu nu i-am dat raspunsul pe loc. Cateva ore mai tarziu, in timp ce ne plimbam pe strazile Bucurestiului, i-am scris un «Da» mare pe zapada" - Ramona
    ×
    Subiecte în articol: s-au roxana mass-media