x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Din inimă, pentru viaţă: vedetele au cantat pentru Sebastian

Din inimă, pentru viaţă: vedetele au cantat pentru Sebastian

de Diana Scarlat    |    15 Dec 2012   •   23:34
Din inimă, pentru viaţă: vedetele au cantat pentru Sebastian

Pentru a-şi manifesta crezul că impreună ii putem ajuta pe cei aflaţi la nevoie, mai multe figuri cunoscute ale showbiz-ului romanesc au participat la un eveniment caritabil pentru Sebastian Lungu, un copil a cărui sănătate şi viaţă au fost distruse de o serie de erori medicale, la naştere.

Acesta este primul eveniment din cadrul campaniei „Din inimă, pentru viaţă!”, organizat din iniţiativa actriţei Nelly Năstase. Sebastian este un copil minunat pe care sistemul sanitar din Romania l-a transformat in victimă. Anamaria Feretentz, Cristina Darha (Unik), Claudia Ghiţulescu, Nadir Tamuz şi Alin Văduva au susţinut un concert caritabil pentru micuţul Sebastian, iar publicul a făcut donaţii pentru a-l ajuta pe copil şi pe părinţii lui care nu-şi mai permit, din punct de vedere financiar, să susţină costurile tratamentelor băiatului de cinci ani. Banii stranşi din vanzarea biletelor pentru concert, din participarea la tombola organizată in cadrul evenimentului şi din celelalte activităţi caritabile ce vor urma, in cadrul campaniei, vor putea aduce o rază de speranţă in familia micuţului Sebastian şi vor contribui la speranţa de viaţă a acestui copil.

Publicul prezent la primul eveniment caritabil din cadrul acestei campanii s-a bucurat, aseară, de o mulţime de cadouri oferite de sponsori şi de o prezentare de modă L'ii Lou, concept 100% roma-nesc.

La evenimentele următoare vor fi licitate diverse obiecte oferite de alte nume cunoscute ale vieţii mondene din Romania, care deja şi-au manifestat interesul pentru aceste demersuri. Campania a pornit din iniţiativa lăudabilă a fostei manechine Nelly Năstase, cea care a adus un suflu nou cinematografiei romaneşti, prin interpretarea rolului Martei in recent lansata comedie „Minte-mă frumos!” şi care nu este la prima iniţiativă de acest fel, organizand sau participand, in ultimii cinci ani, la numeroase activităţi caritabile.

Sebastian, un copil care ar fi trebuit să se nască sănătos, in urma unei sarcini normale, apoi să trăiască o viaţă frumoasă, alături de familia lui, are acum handicap grav şi trăieşte i-n fiecare clipă coşmarul cauzat de o eroare la naştere. S-a născut pe 3 august 2007, la Bucureşti, iar o serie de erori medicale au făcut ca micuţul să se stranguleze cu cordonul ombilical. A venit pe lume aproape mort (scor Apgar 1), doar inimioara ii bătea foarte slab. Resuscitarea lui nu s-a făcut imediat, apoi a durat 20 de minute. Din cauza lipsei de oxigen, creierul i-a fost grav afectat, in special acei centri care ţin de coordonarea mişcărilor. A fost in comă timp de două săptămani. Diagnosticul la naştere a fost encefalopatie hypoxic-ischemică de gradul trei.

Din momentul naşterii a inceput o luptă disperată, contra cronometru, pentru viaţa copilului. Evenimentul fericit care ar fi insemnat venirea pe lume a copilului s-a transformat intr-unul tragic. La externare, copilul nu plangea, nu vedea, nu auzea, nu se hrănea singur. Ajuns la varsta de cinci ani, Sebastian vede, aude, zambeşte, rade, gangureşte, işi recunoaşte părinţii şi se bucură. Are jucării, melodii şi reclame preferate, dar nu mănancă singur, nu merge, nu-şi poate folosi manuţele pentru a se juca. Nu poate să spună ce-şi doreşte sau dacă-l doare ceva. Lipsa de oxigen de la naştere a avut ca urmare şi epilepsia, diagnosticată in 2008, in Germania. Costurile tratamentului şi recuperarea in străinătate sunt extrem de ridicate.

„Seria de evenimente din cadrul campaniei noastre va continua şI sper să găsim cat mai mulţi oameni dispuşi să ajute, mai ales intr-un caz ca acesta, unde doar un ajutor susţinut poate aduce o rază de speranţă”, spune Nelly Năstase.

×