x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dinel in „Epoca de Aur"

Dinel in „Epoca de Aur"

21 Mai 2004   •   00:00
Dinel in „Epoca de Aur"

Mare sarbatoare, ieri, pe malul Jiului, in apropierea comunei doljene Podari, la periferia sudica a Craiovei. Localnicii s-au adunat cu sutele, laolalta cu numeroase personalitati ale Baniei, pentru a participa la inaugurarea si sfintirea Complexului „Golden Age" („Epoca de Aur") al lui Dinel Staicu.

CRISTIAN VASILCOIU

Slujba religioasa si pomana de dupa au fost, de fapt, cele care au atras oameni din toate paturile sociale.

Baza de agrement este formata dintr-un hotel luxos, un lac, bazine de inot, restaurante, terase, o discoteca in aer liber, cateva parculete, o biserica - toate „impodobite" cu exponate care de care mai diverse, dar adunate intr-un amalgam: statui cu Nicolae Ceausescu, Ion Antonescu, Mihai Viteazul, Vlad Tepes, dar si reproduceri in marime naturala ale Fecioarei Maria cu Pruncul Iisus, a unui taran roman si altele. Printre toate acestea sunt amplasate o Dacia 1100 dotata cu girofaruri si inscriptionata cu „Militia", tractoare de epoca, un tun, calesti, trasuri, masini agricole de la 1900. Iar pentru ca povestea sa fie completa, intr-unul dintre parculete au fost aduse caprioare si fazani, care se plimba printre exponate.

Biserica are si ea ciudateniile ei, imbinand mai multe stiluri arhitecturale si prezentand picturi ale sfintilor, dar, desi una crestin-ortodoxa, o fresca a Papei. Cat despre hotel, acesta are un salon inchinat lui Nicolae Ceausescu, iar pe tavanul secretariatului biroului lui Dinel Staicu este reprodus un teren de fotbal.

Noi proiecte

Presedintele Consiliului de Administratie al „U" Craiova, Dinel Staicu, spune ca a investit cinci milioane de euro in Complexul „Epoca de Aur" si ca intentioneaza sa construiasca, tot aici, o policlinica si un spital „dintre cele mai moderne". Totodata, Staicu intentioneaza sa ridice, la Scornicesti, un muzeu inchinat lui Nicolae Ceausescu.

×
Subiecte în articol: observator