x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Relațiile diplomatice dintre România, Franța și Germania, aniversate de Custodele Coroanei la Peleș

Relațiile diplomatice dintre România, Franța și Germania, aniversate de Custodele Coroanei la Peleș

de Redacția Jurnalul    |    08 Mar 2024   •   16:19
Relațiile diplomatice dintre România, Franța și Germania, aniversate de Custodele Coroanei la Peleș

Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei române va găzdui, la Castelul Peleș, un eveniment dedicat aniversării relațiilor diplomatice între România și Franța și între România și Germania.

Evenimentul dedicat aniversării diplomatice dintre România și Franța, respectiv Germania, va avea loc luni, de la ora 16.00.

Relațiile diplomatice cu Franța și Germania au fost stabilite, în urmă cu 144 de ani, în timpul domniei Regelui Carol I, la 20 februarie 1880.

Alături de Majestatea Sa Margareta, vor lua parte Alteța Sa Regală Principele Radu, precum și Alteța Sa Regală Principesa Sofia.

Potrivit Biroului de Presă al Casei Majestății Sale Custodele Coroanei, evenimentul se va desfășura în prezența ambasadorului Franței, ES Nicolas Warnery și a ambasadorului Germaniei, ES Peer Gebauer.

Vor participa membri ai Guvernului și ai Parlamentului României, ai Curții Constituționale, personalități diplomatice, militare și economice, reprezentanți ai unor instituții guvernamentale, companii și
organizații din țara noastră, Franța și Germania.

Evenimentul va avea loc în Holul de Onoare al Castelului Peleș.

În aceeași zi, de la ora 18.30, Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei va conferi, în cadrul unei ceremonii de decorare, o serie de ordine și decorații regale unor personalități și instituții din România, Franța și Elveția. Alături de Majestatea Sa Margareta, vor lua parte Alteța Sa Regală Principele Radu, precum și Alteța Sa Regală Principesa Sofia.

Ceremonia de decorare va avea loc în Holul de Onoare al Castelului Peleș.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: diplomaţie coroana peleş