x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Directorul Administraţiei Porturilor Maritime Constanţa, sechestrat de angajaţi

Directorul Administraţiei Porturilor Maritime Constanţa, sechestrat de angajaţi

09 Apr 2012   •   08:25
Directorul Administraţiei Porturilor Maritime Constanţa, sechestrat de angajaţi

Directorul general al Companiei Nationale Administratia Porturilor Maritime Constanta (CNAPMC), Aurelian Andrei Popa, a fost sechestrat, in aceasta dimineata, timp de o ora si jumatate, de catre sindicalisti in timp ce se afla in autoturismul de serviciu in parcarea companiei, anunta Agerpres. La fata locului a intervenit politia, iar directorul companiei a putut sa ajunga in birou.

Peste 150 de sindicalisti au rupt cordonul de protectie, au intrat in sediul companiei si au cerut demisia directorului.

Ulterior, sindicalistii au iesit din cladire dupa ce prefectul judetului Constanta, Claudiu Palaz, l-a anuntat pe liderul Federatiei Nationale a Sindicatelor Portuare, Costel Petre, ca trimite o echipa de jandarmi pentru a-i evacua in forta.

Protestul sindicalistilor se desfasoara in continuare in fata sediului companiei, acestia solicitand sa intre la negocieri cu directorul general.

Sindicalistii din cadrul CNAPMC Constanta au intrat in cea de-a cincea saptamana de proteste dupa ce administratia companiei a esuat in toate incercarile de aplanare a conflictului cu sindicatul.

Potrivit prim-vicepresedintelui sindicatului din cadrul CNAPMC, Marian Stefan, principala revedicare a salariatilor din cadrul companiei este demisia sau demiterea directorului general, Aurelian Popa, "un om opac, adus aici pe alte criterii decat cele de crestere a productivitatii".

Salariatii il acuza pe directorul societatii de incalcari repetate ale contractului coletiv de munca si de faptul ca a modificat, cu acordul Consiliului de Administratie si Adunarii Generale a Actionarilor, regulamentul companiei.

"De asemenea, vrea sa faca o externalizare a celor trei sucursale, iar noi nu intelegem motivatia. Aceasta companie, in 22 de ani, a functionat numai pe profit si consideram ca aceasta externalizare se face nu dupa criterii economice, ci clientelare. Suntem dezamagiti de aceasta incercare de a lua bani din avut public si transferarea lor in buzunare particulare", a mai afirmat Marian Stefan, care a precizat ca salariatii spun ca nu vor pleca din fata sediului CNAPMC pana cand "vor fi auziti si li se va face dreptate".

×