x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Discutii - Zona Metropolitana, studiu de impact

Discutii - Zona Metropolitana, studiu de impact

de Monica C. Andrei    |    17 Noi 2005   •   00:00

Zona Metropolitana Bucuresti (ZMB) nu este nici pe departe o idee conturata intr-un proiect bine documentat, chiar daca in prezent sunt doua propuneri depuse la Camera Deputatilor, din partea PSD si PNL. Specialistii din Primaria Capitalei au prezentat ieri concluziile unui studiu de impact asupra Zonei Metropolitane efectuat in Comana (Giurgiu), Snagov si Gradistea (Ilfov).

SARACIE. Directorul Centrului de Planificare Urbana si Metropolitana, Marinela Berza, a spus ca ZMB va avea, conform actualei variante, 94 de unitati administrative in care este integrat si judetul Giurgiu.

"Se va gasi o solutie de scoatere din saracie a comunelor din jurul Bucurestiului, prin dezvoltarea parcurilor regionale de activitate, Comana, Gradistea si Snagov, in care sa se dezvolte afaceri pornind de la resursele locale", a explicat Marinela Berza. Specialistii urmaresc sa dezvolte ZMB pana la Dunare pentru a integra Capitala in reteaua europeana de transport. Proiectul urmeaza sa intre in dezbatere publica in luna iunie 2006, cand se va face si o evaluare a acestuia.

"Nu putem sa ne permitem sa facem experienta pe oameni. Nu facem o Zona Metropolitana la intamplare. Urmeaza o cercetare stiintifica si nu o initiativa a politicienilor", a spus primarul Adriean Videanu. (Monica C. Andrei)

×
Subiecte în articol: observator