x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Distracţia cu pocnitori, pericol de închisoare

Distracţia cu pocnitori, pericol de închisoare

de Mara Raducanu    |    05 Dec 2010   •   21:16

Poliţia Română prin Direcţia Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase a declanşat acţiunea naţională “Foc de artificii” pentru verificarea legalităţii desfăşurării operaţiunilor cu articole pirotehnice, de persoanele fizice şi juridice, în perioada Sărbătorilor de iarnă 2010/2011, acţiune ce se va încheia în 14 ianuarie 2011.

Pentru a nu încălca legea, nu puteţi cumpăra decât acele obiecte cu o masă pirotehnică mai mică de trei grame (steluţe, lumânări, inele de foc, jerbe cu scântei, sateliţi). În caz contrar, potrivit Legii 126/1995, privind regimul materiile explozive  cu modificările şi completările ulterioare, riscaţi să vă petreceţi Anul Nou după gratii, deoarece folosirea petardelor şi a materialelor explozibile se pedepseşte cu închisoare de la trei luni la doi ani. De la începerea acţiunii “Foc de artificii”, în 15 noiembrie, au fost constatate 18 infracţiuni constatate şi au fost confiscate aproximativ 87.000 de obiecte artizanale şi de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice.

Totodată, sunt efectuate atât verificări încrucişate la societăţile comerciale identificate că au achiziţionat articole pirotehnice, urmărindu-se destinaţiile finale şi traseul de la importator la vânzător, cât şi controale la locurile de desfăşurare a jocurilor de artificii, în privinţa modului de respectare a normelor legale privind transportul, depozitarea, manipularea articolelor pirotehnice şi condiţiile de executare a focurilor de artificii.

×
Subiecte în articol: observator