x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Distraţi-vă!

Distraţi-vă!

de Monica Andrei Capatos    |    11 Sep 2009   •   00:00
Distraţi-vă!
Sursa foto: Karina Knapek/JURNALUL NAŢIONAL

Bucureştenii se pregătesc de sărbătoare. Carnavalul copiilor, spectacole de teatru, concertul artiştilor Angela Gheorghiu şi Vlad Miriţă, Noaptea Albă a Muzeelor, o paradă a tramvaielor, bătaia cu flori "la şosea" şi expoziţii sunt câteva dintre evenimentele organizate, începând de mâine, la aniversarea a 550 de ani de atestare a Bucureştiului.



Deşi este an de criză, în limitele bugetare, Primăria Capitalei a pregătit o gamă largă de evenimente pentru toate gusturile. Startul va fi dat de Carnavalul Copiilor, din Parcul Herăstrău, care va începe sâmbătă la ora 10:00. În aceeaşi zi, în Piaţa Constituţiei, la ora 20:30 va fi organizat spectacolul care va prezenta "în termeni metaforici geneza Bucureştiului". Luni, de la ora 20:00, la Muzeul Ţăranului Român va putea fi urmărit filmul "Bucureştiul Interzis".

Simpozionul cu tema "550 de ani de la atestarea documentară a oraşului Bucureşti" va avea loc, joi, la Muzeul Municipiului Bucureşti, în colaborare cu Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI), iar vineri instituţia va lansa, în Parcul Herăstrău, coliţa filatelică aniversară "Bucureşti 550".

Timp de două seri, la 19 şi 20 septembrie, bucureştenii sunt invitaţi la teatru, intrarea fiind liberă. Astfel, la Teatrul Bulandra se va juca "Richard al III-lea se interzice", la Teatrul Nottara - "Doi pe o bancă", Teatrul Odeon - "Pyram şi Thisbe", Teatrul Mic - "Se joacă pe gaura cheii", Teatrul de Comedie - "Domnişoara Iulia", la Teatrul de Comedie -"Sunt un orb" şi "Poker", Teatrul Ţăndărică - "Cenuşăreasa" şi "Păcală", Teatrul Ion Creangă - "Pălăria cu surprize", Teatrul Evreiesc de Stat - "Care de aşi cu valet", Teatrul "Constantin Tănase" şi Teatrul de vară din Herăstrău - "Nimic despre papagali", Teatrul Excelsior - "Vacanţa veselă", Teatrul Metropolis - "Zaruri şi cărţi", Teatrul Masca - "Gardienii se întorc" şi "Prostia omenească", iar la Opera Comică pentru Copii, spectacolul "Balul Isprăvnicesei". În noaptea dintre 19 şi 20 septembrie toate muzeele vor fi deschise până la ora 3:00. Şi Arcul de Triumf va fi deschis vizitatorilor, între 18 şi 20 septembrie, cu expoziţia "Legiunea Romană din Italia în timpul Primului Război Mondial". Soprana Angela Gheorghiu şi tenorul Vlad Miriţă vor susţine un concert în Piaţa Constituţiei la data de 19 septembrie, de la ora 21:00.

BĂTAIE CU FLORI
Centrul de Conservare şi Valorificare a Tradiţiei şi Creaţiei Populare al Municipiului Bucureşti va organiza, timp de nouă zile, între 12 şi 20 septembrie, în Piaţa Constituţiei, un Târg de Meşteri Populari, urmând ca în zilele de 12 şi 13 septembrie, dar şi între 18 şi 20 septembrie să fie prezentate, în aceeaşi piaţă, parade ale costumelor de epocă şi plimbări cu trăsura pe Bulevardul Unirii. Nu vor lipsi fanfara şi celebra bătaie cu flori "la şosea", care va avea loc în Piaţa Constituţiei, sâmbătă, 12 septembrie, de la ora 17:00.

×
Subiecte în articol: observator