x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator "Diversitate" şi "normalitate", în aceeaşi zi, dar la ore diferite.

"Diversitate" şi "normalitate", în aceeaşi zi, dar la ore diferite.

04 Iun 2011   •   07:38
"Diversitate" şi "normalitate", în aceeaşi zi, dar la ore diferite.

Doua marsuri sunt programate astazi, in Capitala. Unul pentru normalitate, celalat pentru diversitate. Primul programat este marsul normalitatii, organizat de Noua Dreapta. Spre seara vor iesi pe strazi si membrii minoritatilor sexuale.

UPDATE 14:25 - Marsul pentru normalitate organizat de Noua Dreapta s-a incheiat fara incidente, participantii la actiune acuzand primarii care autorizeaza marsuri ale reprezentantilor minoritatilor sexuale. Presedintele organizatiei Noua Dreapta, Tudor Ionescu, a spus ca se astepta ca intr-un an de criza sa nu se mai sponsorize "parada rusinii" si sa nu se deconteze operatiile de schimbare de sex care costa intre 20.000 si 60.000 de euro. "Intr-un an in care salariile si pensiile s-au taiat, statul, prin CNAS, deconteaza operatiile de schimbare de sex care costa in 20.000 si 60.000 de euro. Pentru pensii si salarii nu sunt bani, dar pentru astfel de operatii se gasesc bani", a declarat Tudor Ionescu, potrivit Mediafax.

Din motive de siguranta, cele doua manifestatii au loc la ore diferite, pentru a se evita repetarea incidentelor violente din anii trecuti. Astfel, marsul extremistilor a fost programat intre 11:30 si 14:00.

Membrii comunitatii gay se vor intalni la trei ore dupa incheierea marsului extremistilor si vor merge pe un traseu diferit. Participantii se vor aduna la ora 17.00, pe Bd. Unirii, intre Piata Regina Maria si Piata Constitutiei. Se vor deplasa apoi pe Bd. Unirii, catre Piata Constitutiei, Bd. Libertatii, Splaiul Independentei si vor ajunge, in jurul orei 19.00, in Parcul Izvor.

Traficul va fi restrictionat, intre 17:00 si 18:45, pe Bd. Unirii, intre Piata Regina Maria si Piata Constitutiei, pe sensul de mers catre Constitutiei si pe Bd. Libertatii, intre Piata Constitutiei si Splaiul Independentei, pe sensul de mers catre Splai.

La editia din 2006, zeci de persoane au ajuns la spital in urma altercatiilor dintre Noua Dreapta si reprezentantii minoritatilor sexuale.

×