x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator DNA cere încă 5 ani de închisoare pentru Năstase în dosarul "Mătuşa Tamara"

DNA cere încă 5 ani de închisoare pentru Năstase în dosarul "Mătuşa Tamara"

03 Sep 2012   •   06:36
DNA cere încă 5 ani de închisoare pentru Năstase în dosarul "Mătuşa Tamara"

UPDATE 15:30 - Procurorii anticoruptie au cerut o pedeapsa de 5 ani de inchisoare cu executare pentru Adrian Nastase, potrivit antena3. Ei au solicitat pedepse cu inchisoare si pentru Ioan Melinescu si Ristea Priboi. In dosarul "Matusa Tamara", cei trei au fost achitati, in decembrie 2011, de un complet al aceleiasi instante.

UPDATE 11:50 - Adrian Nastase a declarat in fata magistratilor instantei supreme ca nu exista suport probator pentru nicio acuzatie din dosarul "Matusa Tamara".

"Acuzarea si acuzatiile se bazeaza pe o intalnire ce nu a avut loc si pe o intelegere ce nu a existat; pe un denunt al unei persoane aflate in executarea unei pedepse, care a si fost eliberata dupa formularea denuntului facut la peste cinci ani, cand Genica Boerica a avut revelatia acelei intelegeri cu procurorii", a afirmat Nastase, potrivit Mediafax.

Fostul premier le-a mai spus judecatorilor ca dosarele sale se bazeaza "pe sondajele de opinie de la nivelul anilor 1999-2000", sugerand ca acestea ar fi politice.

UPDATE 11:10 - Adrian Nastase a fost adus la Inalta Curte de Casatie si Justitie, unde se judeca recursul procurorilor anticoruptie in dosarul "Matusa Tamara", in care fostul premier a fost achitat. Tot astazi este judecata si contestatia lui Adrian Nastase in cazul condamnarii sale la doi ani de inchisoare in dosarul Trofeul Calitatii.

Nastase a intrat in sediul Inaltei Curti insotit de politisti, fara catuse si cu o mapa albastra in mana. La intrarea in sala de judecata, asistenta a inceput sa aplaude. In sala se afla si cei doi fii ai fostului premier, Andrei si Minhea.



.....................

Zi tensionata pentru Adrian Nastase! Fostul premier este asteptat la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Avocatii acestuia vor incerca sa ii convinga pe magistrati ca faptele pentru care a ajuns in spatele gratiilor s-au prescris.

Potrivit antena3.ro, Instanta Suprema va lua in discutie atat contestatia procurorilor anticoruptie in cazul achitarilor din dosarul Matusa Tamara, dar si contestatia in anulare formulata chiar de Adrian Nastase, in cazul condamnarii sale la doi ani de inchisoare in dosarul Trofeul Calitatii.

Cele doua dosare au termen de judecata astazi, iar conform normelor procedurale, fostul premier trebuie sa fie prezent. Fiind in arest, Nastase va fi adus sub paza, cu o protectie a Penitenciarului Jilava.

×