x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Doar fraierilor fără valoare le sunt ridicate maşinile parcate ilegal (VIDEO)

Doar fraierilor fără valoare le sunt ridicate maşinile parcate ilegal (VIDEO)

24 Noi 2011   •   13:28
Doar fraierilor fără valoare le sunt ridicate maşinile parcate ilegal (VIDEO)

Daca esti fraier si muncesti ca berila cativa ani de zile sa-ti iei o masina ieftina, pe care apoi s-o parchezi intr-un loc nepermis, ai toate sansele sa ti-o ridice firmele care se ocupa cu asta. Insa, daca esti smecher si ai valoare, iti iei un BMW Z4, de exemplu, iar oamenii legii se gandesc de doua ori inainte sa ti-o ridice, sa nu cumva sa supere vreun bastan, a carui progenitura esti. Din pacate, imaginile dovedesc ca proverbul "unde-i lege nu-i tocmeala" a devenit demult, un mit.

Pentru cei care nu cunosc legea, ridicarea masinilor este ilegala daca nu sunt indeplinite simultan cele doua conditii impuse prin lege - autoturismul este parcat neregulamentar si reprezinta un obstacol pentru circulatie - si poate fi contestata prin mai multe metode, afirma avocatul Gheorghe Piperea.

Codul Rutier prevede ca "politia rutiera poate dispune ridicarea si depozitarea in locuri special amenajate a vehiculelor stationate neregulamentar pe partea carosabila si care constituie un obstacol pentru circulatia publica. Ridicarea si depozitarea vehiculelor se realizeaza de catre administratiile publice locale sau de catre administratorului drumului public, dupa caz. Contravaloarea cheltuielilor pentru ridicarea, transportul si depozitarea vehiculului stationat neregulamentar se suporta de catre detinatorul acestuia. Ridicarea vehiculelor dispusa de politia rutiera se realizeaza potrivit procedurii stabilite prin regulament."

×