x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dobriţoiu la DNA: Sunt victima unui dosar politic

Dobriţoiu la DNA: Sunt victima unui dosar politic

16 Apr 2013   •   19:07
Dobriţoiu la DNA: Sunt victima unui dosar politic
Sursa foto: Alexandra Pandrea/Intact Images

Fostul ministru al Apărării Corneliu Dobriţoiu a declarat, ieri, la ieşirea de la DNA, că procurorii l-au anunţat că au început urmărirea penală pe numele lui, precizând că este victima unui dosar politic. „Probabil că sunt unele persoane care au interese directe să nu cumva să ajung la Ministerul Apărării şi din cauza asta trebuie deschis un dosar penal“, a spus Corneliu Dobriţoiu, la ieşirea din sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA). Mai mult, Dobriţoiu susţine că, după ce a văzut pe unele posturi de televiziune o fotografie cu soţia lui în balconul de la bucătăria locuinţei, şi-a dat seama că aceasta a fost făcută de militarii structurilor de profil din armată.
Procurorii anticorupţie au început urmărirea penală în cazul fostului ministru al Apărării Corneliu Dobriţoiu pentru participaţie improprie la abuz în serviciu deoarece şi-ar fi cumpărat, la un preţ subevaluat, locuinţa de serviciu primită de la MApN. La momentul achiziţiei locuinţei de serviciu, Dobriţoiu deţine o casă de vacanţă, potrivit declaraţiei de avere. În ce priveşte vânzarea apartamentului la un preţ mult mai mare decât cel de achiziţie, Dobriţoiu a spus că locuinţa a fost renovată, iar atunci când a fost vândută, s-a luat în considerare şi suma de bani investită ulterior.
Dobriţoiu a spus că dacă i se va propune funcţia de ministru al Apărării, nu va refuza, chiar dacă face obiectul unei anchete penale.„Am respectat strict procedura de cumpărare a locuinţei de serviciu. Ceea ce mi se pare curios este că o cercetare care înţeleg că a început în 2009, iar timp de patru ani nu am fost invitat să fac vreun act de procedură, se reia tocmai astăzi, probabil într-un context politic şi mediatic... având în vedere faptul probabil că numele meu a apărut ca un posibil om care râvneşte la portofoliul Apărării“, a spus Dobriţoiu. Dacă în cazul lui Dobriţoiu procurorii DNA au început urmărirea penală, niciun angajat al Parcehtului nu s-a sesizat în cazul Dosarului Traian Băsescu – Casa din Mihăileanu. Jurnalul Naţional a publicat numeroase anchete despre modul în care primarul Băsescu a obţinut casa din Mihăileanu folosindu-se de fals în declaraţii. Dosarul casei din Mihăileanu, care conţinea cererea prin care Băsescu solicita repartizarea unui imobil, a dispărut de la Primăria Capitalei. În dosar trebuia să se afle şi declaraţia olografă prin care Traian Băsescu solicita repartizarea unui imobil, dar şi declaraţia făcută sub puterea legii că nu a deţinut şi nu deţine un spaţiu de locuit. 

×