x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Doi clujeni reţinuţi pentru şantaj

Doi clujeni reţinuţi pentru şantaj

de Andreea Sminchise    |    07 Apr 2011   •   14:05

Doi bărbaţi din Cluj-Napoca au fost reţinuţi de poliţişti sub acuzaţia de şantaj după ce i-au cerut unui clujean în repetate rânduri bani sub ameninţarea cu violenţa.

Victima, un bărbat de 34 de ani, le-a povsetit anchetatorilor că în luna noiembrie 2010 a fost contactat de o persoană care i-a solicitat serivicii de consultanţă financiară. Bărbatul i-a recomandat un broker şi a fost de acord să îi plaseze acestuia, din partea persoanei care îl contactase, suma de 7.800 de dolari sub formă de investiţie. Mai mult, bărbatul a investit el însuşi 7.200 de dolari în completare.

O lună mai târziu, victima a fost anunţată de consultantul financiar că banii investiţi au fost pierduţi şi că nu îi poate returna. La rândul său, bărbatul a anunţat persoana care-i încredinţase investiţia. Numai că în perioada imediat următoare victima a început să fie hărţuită de doi clujeni care făceau presiuni pentru returnarea sumei de bani pierdute. “Am înapoiat cei 7.800 de dolari, dar cei doi au continuat să mă ameninţe cu acte de violenţă pentru a le da în continuare bani”, le-a spus bărbatul poliţiştilor. Din luna decembrie 2010 şi până în prezent, acesta le-a dat celor care-l şantajau aproximativ 9.400 de lei.

Cei doi bărbaţi au fost prinşi în urma organizării unui flagrant în care victima le-a înmânat 100 de euro. Împotriva lor a fost începută urmărirea penală pentru comiterea infracţiunii de şantaj şi au fost reţinuţi pentru 24 de ore.

×