x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Doi consilieri judeţeni din Timiş au primit 45.200 de lei pentru consultanţă acordată europarlamentarului Elena Băsescu. Vezi şi ce consilieri fac afaceri cu statul

Doi consilieri judeţeni din Timiş au primit 45.200 de lei pentru consultanţă acordată europarlamentarului Elena Băsescu. Vezi şi ce consilieri fac afaceri cu statul

de Mediafax    |    12 Oct 2011   •   11:52
Doi consilieri judeţeni din Timiş au primit 45.200 de lei pentru consultanţă acordată europarlamentarului Elena Băsescu. Vezi şi ce consilieri  fac afaceri cu statul

Mai multi consilieri judeteni din Timis, intre care si presedintele CJ, Constantin Ostaficiuc (PDL), au incasat, direct sau prin intermediul membrilor de familie, sute de mii de lei din contracte cu firmele de stat sau cu cabinetul europarlamentarului Elena Basescu.

Consilierul judetean Nicolae Florin Bitea (PDL) si-a deschis, in timpul mandatului, o firma numita Bitea Industries SRL, la care este actionar unic. El a incasat in timpul mandatului de consilier judetean 28.300 de lei de la Parlamentul European.

Consilierul judetean a declarat ca banii i-a incasat pentru servicii de consultanta acordate europarlamentarului Elena Basescu. "Am incasat acei bani pentru consultanta la cabinetul europarlamentar al Elenei Basescu. Contratul a fost incheiat pe persoana fizica, nu pe firma. Firma am deschis-o in 2009 si se ocupa de constructii. Deocamdata nu are activitate. Am vrut sa accesez fonduri europene, dar nu a fost sa fie", a spus Bitea, care este si secretar executiv al Organizatiei de Tineret a PDL Timis.

Si purtatorul de cuvant al PDL Timis, consilierul judetean Oana Gaita, a incasat in 2010 suma de 16.900 de lei pentru consultanta acordata cabinetului europarlamentarului Elena Basescu. Contractul i-a fost acordat prin atribuire directa, in calitate de persoana fizica autorizata.

In ceea ce-l priveste pe presedintele Consiliului Judetean Timis, Constantin Ostaficiuc (PDL), acesta a intrat in atentia Agentiei Nationale de Integritate (ANI) inca din luna mai, dupa ce s-a constatat ca acesta se afla in conflict de interese.

Ancheta ANI a vizat mai multe contracte ale firmei Ornella Design SRL, unde familia Ostaficiuc detine 75% din actiuni (50% sotia sotia presedintelui Consiliului Judetean Timis, Lucia Valentina Ostaficiuc si 25% Diana Ornella Andreescu, fiica lui Ostaficiuc).

Potrivit ANI, firma Ornella Design "a avut relatii contractuale cu Muzeul de Arta Timisoara, institutie publica aflata sub autoritatea Consiliului Judetean Timis, prin incheierea pe o perioada nelimitata a contractului de furnizare nr. 14/13.10.2010, avand ca obiect servicii de tiparire pe baza comenzilor ferme ale autoritatii contractante".

Directorul Muzeului de Arta din Timisoara, Marcel Tolcea, sustinea, in luna mai, ca intre aceasta institutie si societatea Ornella Design a existat un contract, insa firma familiei Ostaficiuc a furnizat o singura data afise si fluturasi in valoare de 400 de lei institutiei pe care o conduce.

Totodata, conform reprezentantilor ANI, Constantin Ostaficiuc, in calitate de presedinte al CJ Timis, a aprobat un raport intocmit de o comisie de evaluare si selectie a ofertelor care a negociat direct cu reprezentantii Ornella Design concesionarea unei parcele 816 metri patrati in perimetrul Parcului Industrial.

Perioada de concesionare era de 49 de ani, la o valoare de 4,2 euro metru patrat/an plus TVA. Ulterior, Ostaficiuc a aprobat o modificare a contractului prin care firma unde actionari sunt sotia si fiica sa a fost scutita de plata redeventei.

Presedintele PSD Timis, Titu Bojin, care este si consilier judetean, este actionar majoritar la trei firme: SC Lugomet S.A., unde detine 99,5 la suta din actiuni, Remodet TMB SRL, unde este actionar unic, si Temadi TMB SRL, unde detine 70 la suta din actiuni.

Pe langa functia de consilier judetean, pentru care a incasat unde a incasat un venit anual de aproape 10.000 de lei in ultimii trei ani, Titu Bojin a fost, pana in urma cu cateva luni, si director al Directiei Apelor Banat (DAB), unde a avut un venit anual de peste 102.000 de lei, conform ultimei declaratii de interese, completata in luna iunie a acestui an.

Bojin a demisionat, recent, din functia de director al DAB si a anuntat ca va ocupa functia de sef al Serviciului Exploatare si Intretinere a Sistemelor din cadrul Apelor Nationale Romane.
Consilierul judetean Dorin Hehn (PNTCD) a incasat, potrivit ultimei declaratii de interese completate, aproape 20.000 de lei in calitate de membru in Consiliul de Administratie al SC Retim S.A., societate care se ocupa de salubrizare in intreg municipiul Timisoara.

Consilierul judetean Daniel Preunca (PDL) este actionar la SC Premid SRL, unde detine jumatate din actiuni, si presedinte al Consiliului de Administratie al firmei Alcom S.A Timisoara. Sotia lui, Ionela Preunca, este actionar la firma S.C. Inter Conecter SRL, care se ocupa de distribuirea de produse alimentare. Societatea a castigat mai multe contracte dupa ce a participat la licitatii electronice pentru Directia Judeteana de Tineret Timis, Spitalul Municipal din Timisoara, Spitalul de Copii Timisoara, Universitatea Politehnica Timisoara si Cantina Sociala. Valoarea totala a contractelor, potrivit declaratiei de avere completata in luna mai, este de aproape 478.000 de lei, din 2009 si pana in prezent.

Consilierul judetean Viorel Sasca (PNTCD) a castigat, din contracte cu firme de stat, din 2008 si pana in 2011, 200.000 de lei. El a castigat o competitie a Consiliului National al Cercetarii Stiintifice din Invatamantul Superior (CNCSIS) si a primit un contract pe trei ani cu Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Electrochimie si Materie condensata in valoare de 200.000 de lei. De asemenea, el a incheiat, in 2011, un contract de parteneriat cu National Development Agency of Hungary, in valoare de 137.500 de euro.

Firma Elidan Sante SRL, unde consilierul judetean Elisabeta Spataru (PDL) este asociat si administrator a castigat, din 2000, doua contracte pentru prestari de servicii medicale la firmele Drumco si Administratia Domeniului Public Timisoara.

Majoritatea actiunilor la firma Drumco, care are ca activitate constructia de drumuri, este detinuta de compania Strabag, insa Consiliul Judetean Timis inca mai are aproximativ o treime din actiuni. Administratia Domeniului Public din Timisoara se ocupa in special de gestionarea parcarilor din municipiu si este detinuta de Consiliul Local Timisoara. Valoarea celor doua contracte, conform unei declaratii de interese completate de Elisabeta Spataru in 2010, este de 36.000 de lei pe an, din care circa 24.000 de lei este valoarea contractului cu Drumco.

×