x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Doi medici sunt vinovaţi moral

Doi medici sunt vinovaţi moral

de Ionela Gavriliu    |    28 Aug 2008   •   00:00

Cazul băieţelului de la Bistriţa
Doi doctori sînt vinovaţi moral pentru moartea teribilă a băieţelului de 4 ani. Unul este directorul DGASPC Bistriţa, care are ca meserie de bază medicina, al doilea – doctorul de familie care l-a controlat pe Lucian Rostas în luna mai a acestui an şi nu a constatat nimic.Cazul băieţelului de la Bistriţa
Doi doctori sînt vinovaţi moral pentru moartea teribilă a băieţelului de 4 ani. Unul este directorul DGASPC Bistriţa, care are ca meserie de bază medicina, al doilea – doctorul de familie care l-a controlat pe Lucian Rostas în luna mai a acestui an şi nu a constatat nimic.

Soarta directorului DGASPC Bistriţa rămîne încă neclară. Consiliul Judeţean Bistriţa, instituţie care răspunde de direcţie, a dispus începerea unei anchete proprii. “Am dispus controale la toţi cei 279 de copii din judeţ aflaţi în asistenţă maternală, ancheta durînd 7-10 zile. La sfîşitul acestei perioade, conform Legii administraţiei publice, se va decide în plen dacă Rus va fi demis sau nu. Eu, ca preşedinte al consiliului, pot doar să propun în acest sens”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa Năsăud, Liviu Mihai Rusu.

COPIII ÎN GRIJA DOCTORULUI.
Conform acestuia, Marin Rus a ajuns în fruntea DGASPC Bistriţa în 2005, în urma unui concurs. “Să vă spun sincer, aceste posturi nu sînt foarte atractive. Din cîte îmi amintesc, au fost trei candidaţi atunci, două doamne şi Marin Rus”, a spus preşedintele CJ. Despre criteriile care stau la baza alegerii directorului DGASPC, Rusu a declarat: “Trebuie să aibă studii de specialitate sau experienţă similară în domeniu. Dumnealui este medic la bază”. Acesta a completat că nu criteriul politic a contat în alegerea directorului DGASPC. Marin Rus este liberal, iar preşedintele CJ este democrat liberal. Numirea lui Rus s-a făcut pe cînd alianţa PNL-PD funcţiona. “Oricum, majoritatea consilierilor care au votat numirea lui Rus la acea vreme erau pesedişti, aşa că ar fi pus un om al lor dacă se făcea numirea politic”, a declarat preşedintele Rusu.
MEDICUL ORB. Un alt responsabil pentru soarta lui Lucia este un medic de familie, care la 15 mai 2008 i-a făcut un control băiatului şi nu a constatat nimic în neregulă. ANPDC a făcut plîngere la Colegiul Medicilor împotriva acestui medic, al cărui nume nu a fost dezvăluit presei. “Urmele abuzurilor datau de 3-4 luni. Cum de nu a văzut nimic acest medic?”, a spus secretarul de stat ANPDC, Mioara Bogdan.

×
Subiecte în articol: observator