x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Doi membri ai clanului Corduneanu, din nou liberi

Doi membri ai clanului Corduneanu, din nou liberi

15 Mai 2010   •   00:00

Marian Simon şi Daniel Târşu, doi dintre cei 16 membri ai clanului Corduneanu, acuzaţi de şantaj şi complicitate la şantaj şi trafic de persoane, aflaţi în arest preventiv, sunt liberi să plece acasă după ce magistraţii Curţii de Apel Iaşi au respins aseară recursurile formulate de procuri.



"Instanţa a respins toate recursurile formulate în acest caz. S-a păstrat soluţia dată în urmă cu o săptămână de Tribunalul Judeţean", a declarat Bogdan Luca, avocatul unuia dintre interlopi.

Sentinţa a fost dată la câteva ore după ce Daniel Târşu a necesitat îngrijiri medicale după ce i s-a făcut rău în sala de judecată, relatează Mediafax.

Marian Simon şi Daniel Târşu au interdicţia de a părăsi ţara. Măsura survine eliberării în urmă cu două săptămâni a unui alt membru al clanului, Adrian Prundeanu.

La sfârşitul săptămânii trecute, magistraţii Tribunalului au dispus pentru restul membrilor clanului prelungirea mandatelor de arestare preventivă cu 20 de zile. Sentinţa a fost atacată cu recurs la Curtea de Apel.

Magistraţii ieşeni au decis, pe 18 ianuarie, ca 16 dintre cei 30 de membri ai clanului reţinuţi pe 17 ianuarie în urma unor descinderi domiciliare să fie arestaţi preventiv pentru 29 de zile. La scurt timp după expirarea ordonanţelor de reţinere pentru 24 de ore, magistraţii de la Tribunalul Iaşi au decis să elibereze mandate de arestare pe numele celor 16 persoane acuzate, din clanul Corduneanu.

×
Subiecte în articol: observator