x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Doliu în Armata Română! Un militar erou a murit la numai 41 de ani. A participat la trei misiuni în teatrele de operaţii din Afganistan şi Irak

Doliu în Armata Română! Un militar erou a murit la numai 41 de ani. A participat la trei misiuni în teatrele de operaţii din Afganistan şi Irak

28 Feb 2019   •   11:27
Doliu în Armata Română! Un militar erou a murit la numai 41 de ani. A participat la trei misiuni în teatrele de operaţii din Afganistan şi Irak
Sursa foto: pixabay.com

Doliu în Armata Română, după ce plutonierul major Leonard Ene, militar erou în cadrul Batalionului 21 Vânători de Munte 'General Leonard Mociulschi', a murit la numai 41 de ani.

Participant la trei misiuni în teatrele de operaţii din Afganistan şi Irak, Leo, aşa cum era cunoscut el de camarazi şi elevii pe care i-a instruit, s-a stins fulgerător din viaţă.

Plutonierul major Leonard Ene şi-a început cariera militară în anul 2002, ca militar angajat pe bază de contract, iar ulterior, în urma absolvirii cursului de formare subofiţeri în activitate în anul 2003, a devenit subofiţer, potrivit Observator.

Astfel, plutonierul major Leonard Ene a participat la misiuni în Irak, în anul 2006 şi în Afganistan, în anii 2009 şi 2012.

"Extraordinar vânător de munte, foarte bun profesionist, un om de o bunătate proverbială, prietenos, sociabil, Leo era recunoscut și pentru o altă activitate a MApN la care participa an de an. Instructor în cadrul Taberei de vară pentru cercetași, organizată în fiecare an de MApN, Leo a instruit, dar a și fost un model pentru peste 200 de copii care l-au respectat, iubit și apreciat cu toții! Sincere condoleanțe familiei îndoliate! Dumnezeu să-l odihnească în pace!", se arată într-un comunicat al Brigăzii 9 Mecanizată 'Mărăşeşti'.

×
Subiecte în articol: Leonard Ene