x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dominic Fritz, despre migranți: Este o problemă națională

Dominic Fritz, despre migranți: Este o problemă națională

15 Feb 2021   •   14:34
Dominic Fritz, despre migranți: Este o problemă națională
Sursa foto: Hepta

Primarul orașului Timișoara, Dominic Fritz, a organizat o întâlnire referitoare la situația refugiaților și a migranților. La discuții au participat specialiști în domeniu, iar primarul Fritz a solicitat ajutorul autorităților naționale pentru a gestiona problema străinilor care ajung în oraș.

Primarul Dominic Fritz a spus că Timișoara se confruntă cu un număr foarte mare de migranți cărora trebuie să le asigure servicii de asistență.

Fritz a susținut că orașul nu are resursele necesare și le-a cerut autorităților naționale să se implice.

„Avem la Timișoara o situație singulară în România, pentru că cei mai mulți dintre migranți ajung la Timișoara. Suntem singura autoritate din județ care asigură carantinarea migranților și este o situație care trebuie să se schimbe. Sunt persoane fără adăpost, probleme sociale și de sănătate care trebuie gestionate și simțim că noi, ca oraș, nu avem resursele necesare. Este o problemă națională și nu trebuie lăsată Timișoara să se descurce singură”, a explicat Dominic Fritz.

Județul Timiș și orașul Timișoara sunt tranzitate de numeroase persoane fără documente care, prin Serbia, vin din Asia și Africa și încearcă să ajungă în vestul Europei.

×
Subiecte în articol: Dominic Fritz