Secţia pentru procurori a Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a avizat cererea ministrului Justiţiei de numire sau reînvestire a patru procurori şefi, printre aceştia figurând şi Doru Ţuluş, şeful Secţiei a 2-a din Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA).
Ministrul Justiţiei a prezentat Consiliului Superior al Magistraturii patru propuneri de numire sau reînvestire în funcţii de conducere a unor procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, printre care şi Doru Ţuluş care s-a remarcat "printr-o deosebită rezistenţă la stres".
Secţia pentru procurori a CSM a avizat în unanimitate reînvestirea în funcţie a lui Doru Ţuluş, Carmen Gâlcă şi Ion Alexandru şi cu majoritate, fiind un vot negativ, în cazul Laurei Oprean.
Extrem de emotiv la audiere a fost Doru Ţuluş, care în primele zece minute a fost uşor incoerent, prezentînd o serie de date, motiv pentru care vicepreşedintele CSM, procurorul Bogdan Licu, l-a intrerupt şi i-a spus că nu este şedinţă de bilanţ.
Membrii CSM i-au pus întrebări despre volumul de muncă, respectiv încărcătura pe dosare, Ţuluş arătând faptul că din 21 de procurori câţi sunt prevăzuţi în schemă, la Secţia a 2-a lucrează doar 12.
"Fluctuaţia de personal este mai periculoasă decât numărul mic de procurori", a susţinut Ţuluş, explicând că atunci când vine un nou procuror ia un dosar început de altul, care a plecat, apoi îl lasă, ceea ce nu este eficient.
Doru Ţuluş a spus, printre altele, că în competenţa Secţiei a 2-a din DNA pe care o conduce ar trebui să fie date cazurile de conflict de interese, precizând că ar trebuie să fie luate cele privind evaziunea fiscală şi înşelăciunea.
Ţuluş a antamat şi rezolvarea chestiunilor constatate de CSM, în urma controalelor de fond, spunând că "nu prea se mai ocupă de dosare".
Mediafax
Citește pe Antena3.ro