x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dosar penal după moartea angajaţilor RADET

Dosar penal după moartea angajaţilor RADET

de Monica Cosac    |    31 Ian 2018   •   09:31
Dosar penal după moartea angajaţilor RADET

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6 au deschis un dosar penal in rem după ce doi muncitori de la RADET, care lucrau în subteran la o conductă de termoficare în zona Iuliu Maniu din Capitală, şi-au pierdut viaţa. Potrivit reprezentanţilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, procurorii au deschis un dosar pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă şi neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.

Luni seara, cei doi angajaţi de la RADET lucrau, într-un canal, la remedierea unei avarii, când o ţeava a explodat şi din ea au ţâşnit apă şi aburi fierbinţi. Unul dintre bărbaţi a reuşit să iasă singur din canal, însă din cauza arsurilor pe 80% din suprafaţa corpului, acesta a decedat, ieri, la spital. Abia după patru ore de la accident, pompierii au reuşit să scoată la suprafaţă şi corpul celui de-al doilea muncitor. 

Administratorul special al RADET, Răzvan Nițu, şi-a dat demisia, ieri, în urma scandalului provocat de tragedia din Capitală. Reprezentanţii instituţiei spun că este vorba de o demisie de onoare.

×
Subiecte în articol: radet