x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dosarul lui Andrei Plăcintă Jr. va fi REJUDECAT la Curtea de Apel Bucureşti

Dosarul lui Andrei Plăcintă Jr. va fi REJUDECAT la Curtea de Apel Bucureşti

09 Noi 2012   •   09:56
Dosarul lui Andrei Plăcintă Jr. va fi REJUDECAT la Curtea de Apel Bucureşti
Sursa foto: Marin Raica/Intact Images

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât rejudecarea dosarului lui Andrei Plăcintă, fiul parlamentarului Sorina Plăcintă, de către Curtea de Apel Bucureşti, care stabilise o pedeapsă de şase ani de detenţie pentru tentativă de omor comisă asupra fostei iubite.

Ieri, procurorul de şedinţă a cerut magistraţilor Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie trimiterea spre rejudecare a dosarului în care fiul senatoarei Sorina Plăcintă, Andrei, a fost condamnat la şase ani de închisoare cu executare pentru tentativă de omor calificat, tâlhărie, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Procurorul a solicitat casarea deciziei Curţii de Apel Bucureşti şi rejudecarea cazului, deoarece Andrei Plăcintă nu ar fi beneficiat de dreptul la apărare, întrucât avocatul său nu a avut la dispoziţie decât 24 de ore pentru a pregăti apărarea, iar Andrei Plăcintă nu a fost prezent în sala de judecată deoarece se afla în spital unde a fost operat de peritonită.

Curtea de Apel Bucureşti a decis pe 6 iulie condamnarea la şase ani de închisoare cu executare a lui Andrei Plăcintă, fiul senatorului Sorina Plăcintă, iar hotărârea a fost atacată cu recurs. Senatorul Sorina Plăcintă a cerut pe 6 iulie amânarea procesului, invocând faptul că fiul său a fost operat de peritonită, însă instanţa a respins această cerere.

Andrei Plăcintă a fost condamnat pe 14 martie, de Tribunalul Bucureşti, la trei ani de închisoare cu suspendare şi opt ani termen de încercare în dosarul în care este judecat pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă de omor calificat, tâlhărie, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, în legătură cu incidentul din decembrie 2010, când şi-a agresat prietena în zona Berzei din Capitală.

Potrivit deciziei magistraţilor TB, Andrei Răzvan Plăcintă a fost condamnat la trei ani închisoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la omor calificat, la un an de închisoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie, la şase luni închisoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Conform legii, judecătorii au contopit pedepsele aplicate, Andrei Plăcintă urmând a executa pedeapsa cea mai grea, respectiv cea de trei ani de închisoare. Decizia a fost atacată cu apel de avocatul lui Andrei Plăcintă.

În luna iunie 2011, Andrei Plăcintă a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă de omor calificat, tâlhărie, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, în legătură cu incidentul din 6 decembrie, când şi-a agresat prietena.

Procurorii au stabilit că, în seara zilei de 6 decembrie 2010, pe strada Berzei din Capitală, pe fondul unor neînţelegeri cu prietena sa, Andrei Plăcintă a lovit-o pe aceasta şi a deposedat-o de un telefon mobil, iar ulterior s-a urcat cu picioarele pe capota şi plafonul autoturismului tinerei, pe care l-a deteriorat, îndoind capota şi spărgând luneta.

În momentul în care în apărarea fetei au intervenit doi bărbaţi, Andrei Plăcintă, aflat la volanul unui autoturism marca Renault, s-a urcat de mai multe ori cu maşina pe trotuar, cu intenţia vădită de a-i lovi. În aceste condiţii, în timp ce încerca să ţină cu mâinile de capota maşinii, unul dintre bărbaţi a căzut în faţa autoturismului, iar Andrei Plăcintă, prin manevre succesive în faţă şi în spate, a trecut peste el, provocându-i mai multe leziuni traumatice ce au determinat internarea la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti şi au necesitat, pentru vindecare, 40-45 de zile de îngrijiri medicale.

Procurorii au stabilit că un alt bărbat, rămas neidentificat, a folosit un pistol cu bile de cauciuc, cu care a tras mai multe proiectile asupra lui Andrei Plăcintă, în încercarea de a determina încetarea acţiunilor violente ale acestuia.

×