x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dosarul lui Dan Diaconescu a zăcut la Parchet

Dosarul lui Dan Diaconescu a zăcut la Parchet

de Violeta Fotache    |    19 Iul 2010   •   00:00

Cauza a fost iniţial instrumentată de procurorii Adrian Miclescu şi Vasile Drăghici



Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a precizat, prin intermediul Biroului de presă, că dosarul din 2005 al patronului OTV, Dan Diaconescu, conexat la cel nou, nu a fost vreodată închis sau redeschis.

DNA subliniază că ataşarea vechiului dosar care privea infracţiuni semnalate în anul 2005 la dosarul nou, în care la 23 iunie 2010 s-a decis arestarea lui Dan Diaconescu şi a lui Mihai Pârv, este rezultatul soluţionării unui conflict negativ de competenţă ce ar fi intervenit între DNA şi Parchetul Judecătoriei Sectorului 4.
Soluţionarea acestui conflict s-a făcut în favoarea DNA, Secţia de combatere a corupţiei, se mai arată în comunicat.

Ce nu spune DNA este faptul că dosarul datează încă din vremea când şeful Anticorupţiei era procurorul general Ioan Amarie (iar denunţul a fost făcut de Paul Ţârdea nu doar împotriva lui Dan Diaconescu, dar şi împotriva lui Mihai Ghezea, fost director al publicaţiei Atac la persoană) şi că speţa a fost trimisă la Parchetul Judecătoriei Sectorului 4 de echipa instalată după numirea lui Daniel Morar la conducerea DNA.

De atunci, dosarul a zăcut ani de zile la Parchetul de sector, pentru ca în prezent să se întoarcă tot la DNA, după ce a fost solicitat de procurorul Gheorghe Bocşan în vederea "reanalizării" lui, după cum au precizat apărătorii patronului OTV. De unde rezultă că decizia din 2005 de a trimite dosarul la un parchet de sector a fost greşită şi n-a făcut decât să contribuie la nesoluţionarea cauzei.

Acuzat de şantaj în două dosare penale şi chemat din nou la DNA,  Dan Diaconescu a declarat presei că, în opinia sa, cei care ar dori arestarea sa fac parte din "tripleta" Radu Berceanu, Adriean Videanu şi Vasile Blaga, neexcluzându-l în acest sens nici pe premierul Emil Boc. ToţI cei nominalizaţI au negat vehement acuzaţiile, etichetându-le ca fiind "aberaţii". "N-am discutat niciodată şi nu voi discuta niciodată în ţara asta cu niciun procuror despre arestarea vreunei persoane. Asta o spun definitiv şi irevocabil. (...) Niciodată nu m-am amestecat şi nu mă voi amesteca în procesul judiciar, să fie foarte clar, ca să lămuresc acest aspect de telenovelă", a respins acuzaţiile premierul Emil Boc.

Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti a respins ca inadmisibilă cererea procurorilor DNA de prelungire a interdicţiei lui Dan Diaconescu de a părăsi ţara, în dosarul în care este cercetat pentru şantaj, alături de Doru Pârv, în practica judiciară aceste prelungiri fiind dispuse direct de procuror. Verdictul poate fi atacat cu recurs la Tribunalul Bucureşti. Mandatul de arestare preventivă a lui Doru Pârv a fost însă prelungit cu încă 20 de zile.

×
Subiecte în articol: observator