x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dosarul Mita la CFR: toţi inculpaţii vor fi cercetaţi în stare de libertate

Dosarul Mita la CFR: toţi inculpaţii vor fi cercetaţi în stare de libertate

26 Oct 2012   •   21:44
Dosarul Mita la CFR: toţi inculpaţii vor fi cercetaţi în stare de libertate

Tribunalul Braşov a respins vineri toate propunerile de arestare preventivă pentru cei 70 de angajaţi ai CFR Călători reţinuţi pentru infracţiuni de corupţie şi abuz în serviciu, majoritatea acestora având interdicţie de a părăsi ţara.

Potrivit judecătorului Alina Mioc, preşedintele Tribunalului Braşov, instanţa a respins şi propunerile de arestare pentru al doilea grup de reţinuţi, format din 33 de persoane, aceştia urmând a fi cercetaţi în stare de libertate, însă având interdicţia de a părăsi ţara, după ce magistraţii respinseseră propunerea privind arestarea preventivă şi în cazul primului lot de 35 de persoane.

În cazul a două persoane reţinute din cel de-al doilea lot procurorii nu au mai făcut propunerea de arestare preventivă.

"S-au luat măsuri preventive neprivative de libertate prin interdicţia de a părăsi ţara. Instanţa a considerat că avem probe, dar a apreciat ca nefiind oportună arestarea", a spus Mioc.

Procurorii Parchetului Tribunalului Braşov au declarat recurs în sala de judecată.

Un număr de 70 de angajaţi ai CFR Călători din cei 81 audiaţi la Parchetul Tribunalului Braşov au fost reţinuţi de procurorii braşoveni, joi noapte, pentru luare şi dare de mită şi asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni.

×
Subiecte în articol: controlori mita acuzati cfr tribunal brasov