x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Două sate din Călăraşi, izolate de două zile după ce toate drumurile de acces au fost acoperite cu zăpadă

Două sate din Călăraşi, izolate de două zile după ce toate drumurile de acces au fost acoperite cu zăpadă

04 Feb 2012   •   10:18
Două sate din Călăraşi, izolate de două zile după ce toate drumurile de acces au fost acoperite cu zăpadă

Presedintele Consiliului Judetean Calarasi, Raducu Filipescu, si primarul localitatii Belciugatele, Petre Dinei, se contrazic in legatura cu situatia drumurilor din comuna, edilul sustinand ca doua sate cu 1.000 de oameni sunt izolate de doua zile, iar autoritatile judetene nu il ajuta. Seful CJ neaga.

Primarul comunei Belciugatele, Petre Dinei (PDL), sustine ca satele Mariuta si Mataraua, cu aproximativ o mie de locuitori, sunt izolate de doua zile si ca a cerut sprijin, insa autoritatile judetului il sicaneaza permanent in loc sa il ajute.

"Permanent sunt sicanat. In acest moment 400 de gospodarii din satele Mariuta, Cojesti si Mataraua sunt izolate, localitatile fiind situate in inima campului, unde viscolul face ravagii. Cele mai mari probleme sunt pe DJ 302, unde nu s-a intervenit cu utilajele de deszapezire. Vom aduce noi utilaje pentru a reusi sa rezolvam problema si le vom da alimente si apa. Nu sunt sprijinit pentu ca fac parte din PDL, iar presedintele Consiliului Judetean este de la PNL. Bate vantul rau si intr-o ora se blocheaza tot. Caut utilaje, am chemat prieteni pentru deszapezire", a declarat primarul comunei Belciugatele, Petre Dinei, citat de Mediafax.

De partea cealalta, presedintele Consiliului Judetean Calarasi, Raducu Filipescu, sustine ca satele la care face referire primarul nu sunt izolate si ca in zona se actioneaza de 48 de ore.

"Se lucreaza non-stop pentru deblocarea drumului judetean 302, iar accesul la cele doua sate nu este blocat deoarece se poate ajunge prin localitatea Gostilele. Domnul primar Petre Dinei sa-si faca treaba, nu sa stea in direct la televizor. In acest moment in judet avem probleme in sase sate, unde se lucreaza pentru deszapezire. Se lucreaza cu 32 de utilaje si sper ca pana diseara, la ora 20.00, sa rezolvam situatia. Aceasta este realitatea in teren, nu ce spune primarul din Belciugatele. Am luat in calcul ca fiecare sat din cele izolate sa aiba macar o iesire la un drum judetean. Belciugatele-Mariuta este un drum cu probleme si vara, o sa-l modernizam in aceasta vara, pana acum nu am avur fonduri. Repet, prin satul Gostilele exista iesire si se poate circula pentru aprovizionare, deci oamenii nu sunt izolati", a declarat presedintele Consiliului Judetean Calarasi, Raducu Filipescu.

Sambata, in judetul Calarasi sunt blocate sase drumuri judetene, in zona localitatilor Belciugatele, Cotofanca, Gurbanesti si Progresu, Sohatu, unde in unele locuri zapada depaseste trei metri.

×