x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dr. Valeriu Gheorghiţă anunță un nou transport de vaccinuri săptămâna aceasta

Dr. Valeriu Gheorghiţă anunță un nou transport de vaccinuri săptămâna aceasta

04 Ian 2021   •   13:05
Dr. Valeriu Gheorghiţă anunță un nou transport de vaccinuri săptămâna aceasta
Sursa foto: Lucian Alecu

Coordonatorul Comitetului Naţional pentru Planificarea Vaccinării Covid-19 în România, Valeriu Gheorghiţă, a anunțat la postul tv Aleph News că următoarea tranșă a vaccinului va ajunge în România zilele acestea. El a mai spus că etapa a doua a vaccinării ar putea începe în ianuarie.

Coordonatorul Comitetului Naţional pentru Planificarea Vaccinării Covid-19 în România, Valeriu Gheorghiţă, a anunțat la postul tv Aleph News că următoarea tranșă a vaccinului va fi adusă în România peste câteva zile. Probabil, va fi folosit avionul ca mijloc de transport, a precizat Gheorghiță.

El a reconfirmat faptul că vaccinarea persoanelor vulnerabile, cu risc să dezvolte infecții severe, ar putea începe după jumătatea lunii ianuarie. Prioritate vor avea persoanele din instituțiile medico-sociale și din centrele de dializă, iar vaccinarea se va desfășura în paralel cu imunizarea cadrelor medicale din prima etapă.

Valeriu Gheorghiţă a mai spus că decizia privind etapa a doua va fi luată de responsabilii ministerelor implicate în campanie, în funcție de disponibilitatea vaccinului.

În etapa a doua vor fi vaccinate persoanele vulnerabile, inclusiv cele cu boli cronice, dar și membrii unor categorii esențiale precum profesorii și reprezentanții structurilor de ordine.

 

×
Subiecte în articol: Valeriu Gheorghiță