x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Drobeta Turnu-Severin - Boierică blochează centura

Drobeta Turnu-Severin - Boierică blochează centura

05 Sep 2008   •   00:00

Ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, este nemulţumit de stadiul lucrărilor de construcţie a şoselei de centură a municipiului Drobeta Turnu-Severin, executate de firma italiană Tirrena-Scavi.



Ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, este nemulţumit de stadiul lucrărilor de construcţie a şoselei de centură a municipiului Drobeta Turnu-Severin, executate de firma italiană Tirrena-Scavi. “Lucrările la şoseaua de centură a municipiului Drobeta Turnu-Severin sînt blocate de terenurile deţinute în zonă de Genică Boierică, dar şi de groapa de gunoi, care, potrivit proiectului, trece pe axul drumului”, a declarat Ludovic Orban, ministrul Transporturilor, care a vizitat şantierul şoselei de centură. Oficialul a explicat că totuşi lucrările la şoseaua de centură sînt în grafic, iar dacă costurile depăşesc valoarea proiectului vor mai fi alocate fonduri printr-o ordonanţă de guvern.

PROBLEME. Reprezentanţii firmei de construcţii i s-au plîns ministrului că lucrările, începute în urmă cu o lună, sînt îngreunate, pentru că aproximativ 14 hectare de teren pe care este cultivată viţă-de-vie şi care aparţin lui Genică Boierică nu au fost expropriate. O altă problemă invocată de constructor a fost aceea că în zona în care ar trebui să treacă axul şoselei se află groapa de gunoi a oraşului. Orban le-a spus constructorilor că va lua legătura cu ministrul Agriculturii, pentru a rezolva problema terenurilor lui Boierică, însă problema gropii de gunoi aparţine autorităţilor locale. “Centura s-a blocat în terenurile lui Genică Boierică şi în groapa de gunoi a oraşului. Autorităţile locale dau dovadă de nesimţire prin faptul că nu au mutat pînă acum această groapă de gunoi”, a declarat Orban.

LUCRARĂRI.
Şoseaua de centură a oraşului este construită de consorţiul italian Pizzarotti ­ Tirrena Scavi, în baza unui proiect realizat în 2002. Italienii vor moderniza tronsonul de drum naţional Drobeta Turnu-Severin ­ Bahna şi va construi şoseaua de centură a oraşului, pentru un contract cu o valoare de 35,53 milioane de euro, exclusiv TVA. Contractul este cofinanţat de Comisia Europeană prin Facilitatea ex-ISPA cu 26,48 milioane de euro, restul fiind asigurat de la bugetul de stat. Şoseaua de centură va fi construită la standard de drum naţional şi are o lungime de 12,6 kilometri. Durata de implementare a contractului este de 55 de luni pentru construcţia variantei de ocolire a oraşului Drobeta Turnu-Severin (inclusiv perioada de garanţie de 24 de luni).

×
Subiecte în articol: observator centura