x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dronă performantă, pentru căutarea pilotului planorului dispărut

Dronă performantă, pentru căutarea pilotului planorului dispărut

12 Aug 2015   •   09:47
Dronă performantă, pentru căutarea pilotului planorului dispărut
Sursa foto: FOTO: Arhivă

O dronă performantă va fi utilizată pentru misiunile de căutare a pilotului planorului dispărut joi, informează Ministerul Afacerilor Interne (MAI) într-un comunicat remis miercuri AGERPRES.

Drona poate face căutări pe arii mari, de aproximativ 50 de kilometri pătraţi, în mod programat, aceasta fiind pusă la dispoziţia echipelor de salvatori de către voluntari.

Potrivit MAI, drona va fi utilizată în zona Întorsura Buzăului, iar imaginile captate vor fi analizate la sol de către specialişti.

Căutările pilotului vor continua miercuri, la această operaţiune participând peste 1.000 de jandarmi, poliţişti, militari, salvamontişti şi voluntari, cu aproape 200 de mijloace de intervenţie.

Vor fi efectuate căutări terestre pe trasee din judeţele Prahova, Argeş, Braşov, Vrancea, Buzău, Bacău, Covasna şi Harghita, stabilite în cadrul şedinţei de analiză care a avut loc seara trecută la nivelul punctului de comandă mobil din judeţul Braşov.

În cursul zilei de marţi, echipele de căutare au parcurs 45 de trasee în zonă montană.

Echipele de căutare de la sol au la dispoziţie un elicopter al MAI pentru intervenţii punctuale în caz de nevoie sau pentru verificarea unor informaţii.

Marţi, elicopterul MAI a efectuat două misiuni de căutare în zona Vama Buzăului (Braşov) şi Comandău (Covasna), ultima finalizându-se în jurul orei 20,30.

În seara zilei de 6 august, în jurul orei 21,50, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Braşov a fost sesizat de ROMATSA despre faptul că un planor care a decolat în jurul orei 12,30 din zona Aerodromului Ghimbav nu a mai revenit la bază.

Sursa: Agerpres

×
Subiecte în articol: drona pilot planor