x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Drulă: Fără poarta ucigașă de la Pasajul Unirii pasagerii din autocarul grecesc ar fi trăit și azi

Drulă: Fără poarta ucigașă de la Pasajul Unirii pasagerii din autocarul grecesc ar fi trăit și azi

de Redacția Jurnalul    |    12 Ian 2023   •   18:40
Drulă: Fără poarta ucigașă de la Pasajul Unirii pasagerii din autocarul grecesc ar fi trăit și azi
Sursa foto: Facebook

Liderul USR, Cătălin Drulă, afirmă că incidentul de joi din Pasajul Unirii „demonstrează un lucru clar: fără poarta de gabarit ucigașă, toți pasagerii din autocarul grecesc ar fi trăit și azi, teferi și nevătămați”, deoarece ambele autovehicule aveau înălțime similară.

„Incidentul de azi (joi - n.r.) din Pasajul Unirii demonstrează un lucru clar: fără poarta de gabarit ucigașă, toți pasagerii din autocarul grecesc ar fi trăit și azi, teferi și nevătămați. Camionul, care este, din informațiile disponibile, mai înalt decât acel autocar, a mers câteva sute de metri până când a atins plafonul, provocând un incident marginal fără victime. Atât camionul, cât și autocarul grecesc au intrat în Pasajul Unirii prin același acces. Singura diferență este lipsa porții de gabarit, care a fost dărâmată de autocarul elen și nu a fost montată înapoi”, scrie pe Facebook Cătălin Drulă.

El menționează că înălțimea camionului este 3,72 metri, conform comunicatului oficial al Brigăzii Rutiere.

„Modelul de autocar Mercedes Travego O580, cel implicat în accidentul mortal din decembrie, are 3,71 metri (cf. surse publice). O persoană a murit în decembrie. Alte trei au fost spitalizate în stare gravă și alte 20 au avut răni mai ușoare. Totul, dintr-o nepăsare a Primăriei Sector 4 de a construi soluții de avertizare sigure pentru oameni. Și, bineînțeles, pentru că primarul Daniel Băluță a ținut să pună floricele pe pereți”, încheie Drulă.

Un camion a rămas blocat în interiorul Pasajului Unirii, din Capitală.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Cătălin Drulă pasajul unirii