x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator DRUMURI BLOCATE. INFOTRAFIC 09.00. Unde se poate circula și ce drumuri rămân ÎNCHISE

DRUMURI BLOCATE. INFOTRAFIC 09.00. Unde se poate circula și ce drumuri rămân ÎNCHISE

28 Feb 2018   •   09:14
DRUMURI BLOCATE. INFOTRAFIC 09.00. Unde se poate circula și ce drumuri rămân ÎNCHISE
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

UPDATE ora 09.00 Miercuri, 28.02.2018, începând cu ora 09.00, se închide circulația rutieră pentru toate categoriile de autovehicule pe DN 21, între Însurăței și Slobozia, km 46+232 – km 87+850, din cauza ninsorii abundente și a viscolului puternic ce reduce vizibilitatea spre zero.

DN 2N, între localităţile Bogza şi Dumbrăveni, şi DN 23B, între Măicăneşti şi Ciorăşti, din judeţul Vrancea, sunt închise circulaţiei din cauza viscolului puternic, potrivit unui comunicat de presă remis miercuri de Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Iaşi.

"Sunt singurele tronsoane de drum cu probleme de acest gen din judeţul Vrancea. Am luat decizia închiderii acestora pentru siguranţa cetăţenilor, (...). Avem pregătite în zonă patru freze, trei încărcătoare frontale şi şase ATB cu lamă, pe care le vom putea utiliza însă doar după ce viteza vântului scade în intensitate", a precizat şeful SDN Focşani, din cadrul DRDP Iaşi, Marian Paraschiv, citat în comunicat.

În prezent, în restul judeţelor din Moldova se circulă în condiţii de iarnă, carosabilul prezentându-se umed cu zăpadă frământată în strat de până la 2 centimetri în judeţele Botoşani, Suceava şi Vaslui, umed cu zăpadă frământată de un centimetru în judeţele Bacău, Iaşi, Galaţi, Neamţ şi Vrancea, respectiv uscat cu porţiuni umede, în rest. Cerul este acoperit în majoritatea judeţelor regiunii, cu ninsori slabe înregistrate în Suceava şi Neamţ, conform sursei menţionate.

În schimb, se înregistrează vânt puternic şi viscol la sol, în judeţele Vrancea, Suceava şi în zona Roman (Neamţ). Pe parcursul nopţii de 27/28 februarie, pe drumurile naţionale din administrarea DRDP Iaşi s-a acţionat cu 198 de autoutilaje şi s-au răspândit 922,315 tone material antiderapant. Momentan, se acţionează cu 119 autoutilaje.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că  judeţul Braşov,  pe DN1 Azuga  – Predeal, traficul este blocat din cauza unui autotren care a derapat şi ocupă suprafaţa carosabilă.

Stire initiala Circulaţia rutieră este oprită, miercuri dimineaţă, pe autostrăzile A2 Bucureşti - Constanţa şi A4 Ovidiu - Agigea, pe 14 drumuri naţionale şi 47 de drumuri judeţene din ţară, din cauza ninsorii şi viscolului, potrivit Centrului Infotrafic din IGPR.

Sunt afectate drumuri din judeţe precum Constanţa, Călăraşi, Giurgiu, Ialomiţa, Ilfov, Teleorman, Vrancea, Dolj, Olt.

Din cauza vremii nefavorabile, un număr de 107 trenuri sunt anulate la Bucureşti, Constanţa, Craiova şi Galaţi. Totodată, trei curse aeriene au fost anulate pe aeroportul din Craiova şi o alta, la Braşov.

În prezent sunt închise toate cele patru porturi maritime de la Marea Neagră, Constanţa Nord, Constanţa Sud Agigea, Midia şi Mangalia, în judeţul Constanţa, iar în judeţul Tulcea rămâne închisă Bara Sulina. De asemenea, rămân închise, din cauza vântului puternic, punctele de trecere a frontierei cu bacul Turnu Măgurele - Nikopol şi Zimnicea - Svishtov, potrivit Infotrafic. AGERPRES

×
Subiecte în articol: drumuri blocate drumuri inchise