x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator DSP Alba solicită introducerea în carantină a cinci orașe și a unei comune din județ

DSP Alba solicită introducerea în carantină a cinci orașe și a unei comune din județ

14 Noi 2020   •   17:09
DSP Alba solicită introducerea în carantină a cinci orașe și a unei comune din județ

Direcția de Sănătate Publică Alba solicită introducerea în carantină a cinci orașe și a unei comune din județ. Este vorba despre orașele Alba Iulia, Sebeș, Blaj, Cugir și Abrud, dar și despre comuna Ciugud, care ar putea fi izolate din cauza numărului mare de persoane infectate cu Covid 19.

Direcția de Sănătate Publică Alba a anunțat că în anumite localități din județ incidența infectărilor indică o creștere constantă și a depășit anumite praguri critice, ceea ce necesită izolarea acestora. Analiza a fost făcută sâmbătă, iar DSP propune introducerea în carantină a localităților Alba Iulia, Sebeș, Blaj, Cugir, Abrud și Ciugud.

Având în vedere situația descrisă, potrivit metodologiei naționale, specialiștii epidemiologi au ajuns la concluzia că aceasta este cea mai bună și adecvată variantă pentru protejarea sănătății populației județului.

Analizele de risc au fost trimise Institutului Național de Sănătate Publică (INSP) spre analiză și avizare. Următoarea etapă o reprezintă reunirea Grupului de Suport Tehnic pentru Epidemii de la nivelul județului Alba care trebuie să avizeze, la rândul lui, propunerile de introducere în carantină a celor șase localități. Decizia finală aparține Comitetului Județean pentru Situații de Urgență constituit la nivelul Instituției Prefectului Alba.

Vineri, secretarul de stat Raed Arafat a declarat că localitățile din Alba nu pot fi introduse în carantină deoarece DSP nu a trimis propunerile la instituțiile responsabile.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: dsp alba carantina