x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator După o pauză de 2 ani, Asia și-a redeschis porțile către turiști

După o pauză de 2 ani, Asia și-a redeschis porțile către turiști

06 Iul 2022   •   11:10
După o pauză de 2 ani, Asia și-a redeschis porțile către turiști

După o pauză de 2 ani, provocată de pandemie, Asia și-a redeschis porțile către turiști. Cele mai solicitate destinații de vacanță de către români sunt Thailanda, Indonezia, Vietnam, Coreea de Sud.

Potrivit consultanților DAL Travel, cele mai căutate destinații din Extremul Orient sunt, în acest an, Thailanda, Malaezia, Singapore, Indonezia – Bali, Sri Lanka, Vietnam, Coreea de Sud, Japonia și India.

În 2019, pe majoritatea destinațiilor din Extremul Orient, au fost înregistrate creșteri ale numărului turiștilor români cuprinse între 25 și 50% în funcție de țară, comparativ cu 2018, însă în anul pandemic 2020 țările Asiei de Sud Est și Australia au adoptat printre cele mai mari restricții, închizându-se practic pentru turism.

„O dată cu redeschiderea turismului în țările Extremului Orient și în Australia, am început să primim numeroase cereri pentru circuite dar și pentru sejururi individuale în aceste zone. Față de anul precedent, pentru aceste destinații, creșterile de tarife sunt cuprinse între 20 și 25%. Este posibil ca anul viitor numărul de turiști să ajungă și pentru aceste destinații la nivelul anului 2019. Încă de anul trecut, de când turiștii români au început să circule din nou, o dată cu ridicarea parțială a restricțiilor, aceștia și-au manifestat interesul și pentru aceste destinații asiatice, momentul când aceste țări se vor redeschide, deoarece știm cu toții că în cei doi ani de pandemie, țările Extremului Orient au avut cele mai multe restricții și pe cea mai lungă perioadă de timp”, a declarat Daniela Nedelcu, director general al agenției.

Cu toate acestea, unele dintre țările Extremului Orient, precum Thailanda, solicită încă la intrarea în țară, pentru evitarea carantinării de 5 zile, adeverință de vaccinare sau un test PCR.

Topul circuitelor din Extremul Orient și Australia este condus de Vietnam și Coreea de Sud, urmate de Indonezia, India de Sud – Sri Lanka, Mongolia, Australia - Noua Zeelandă - Tasmania și de circuitul devenit clasic: Thailanda – Malaezia – Singapore.

Cele mai accesibile pachete turistice sunt pentru Indonezia - Bali de la 1950 euro, iar la polul opus Australia – Noua Zeelandă – Tasmania de la 7340 euro.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: asia turism