x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Nicușor Dan: Economii anuale de 2 mil. lei prin reorganizarea sistemului de transport public

Nicușor Dan: Economii anuale de 2 mil. lei prin reorganizarea sistemului de transport public

de Redacția Jurnalul    |    25 Mai 2023   •   16:00
Nicușor Dan: Economii anuale de 2 mil. lei prin reorganizarea sistemului de transport public

Primarul general Nicușor Dan a anunțat joi că procesul de optimizare a rețelei de transport public al Capitalei permite realizarea unor economii anuale de peste 2 milioane de lei.

„Facem o economie anuală de 2 milioane de lei prin redistribuirea mai eficientă a autobuzelor și troleibuzelor către autobaze/depouri mai apropiate de capetele de linii. În ultimii doi ani și jumătate, am optimizat rețeaua de transport publică astfel încât să corespundă mai bine nevoilor călătorilor, iar procesul va continua”, a transmis primarul general.

Acesta susține că transportul public a fost extins în zone care nu beneficiau de acest serviciu sau unde variantele erau insuficiente, cum ar fi cartierul „Dimri” din Prelungirea Ghencea, zona Greenfield, Complexul Therme, Iuliu Hatieganu - Nicolae Grigorescu, Bd. Mircea Vodă, Splaiul Unirii, str. Romancierilor, dar și că au fost eliminate linii de transport pe care autobuzele sau troleibuzele circulau aproape goale, acestea fiind redirecționate către trasee mai aglomerate.

Nicușor Dan arată că s-au creat legături mai rapide, cum ar fi linia 182 spre bd. Lacul Tei, și s-a îmbunătățit conectivității pe axa N - S respectiv Berceni - Bd. Ghencea.

El mai arată că autobuzele cu o capacitate mai mare de transport au fost redistribuite pe linii cu număr mai mare de călători (117, 331) și s-a îmbunătățit programul de circulație pe liniile: 7, 381, 69, 24, 45, 232, 168, 368, 138.

„A fost reorganizat transportul de noapte - Adaptarea programului liniilor de noapte cerințelor actuale prin funcționarea acestora la un interval fix și predictibil, extinderea rețelei de transport de noapte (liniile N101-N119 si N1/N10). Toate aceste măsuri sunt completate de achiziționarea de noi mijloace de transport: 100 de tramvaie moderne, 100 de autobuze electrice, 22 de troleibuze și 100 de troleibuze”, mai arată primarul general al Capitalei.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: nicusor dan economie autobuze